Blog

Alec131 - hard enduro ca mod de viata cu Alec Dumitrescu 7
08.01.2018

Alec131 – hard enduro ca mod de viata cu Alec Dumitrescu


Pe Alec il cunoaste orice practicant serios de hard enduro , dar eu l-am descoperit ca antrenor, cand am descoperit enduro si traseele din padure sub indrumarea lui. Mi-a prins bine relaxarea lui si faptul ca mi-a dat mereu incredere in mine, desi aventura mea in enduro era foarte departe de zona mea de confort.

Asa se face ca vara trecuta am cam facut poteca la baza lui de antrenament si astfel am descoperit un altfel de libertate, provocari permanente si multa, multa adrenalina. Fiecare panta mai fioroasa pe care am urcat-o m-a invatat sa am incredere in mine si fiecare coborare printre copaci mi-a antrenat capacitatea de a avea incredere in instinctele mele. In fiecare dintre aceste momente, Alec a fost langa mine, la acea distanta perfect dozata de la care sa ma simt in siguranta, dar totodata libera. Iata ce spune Alec despre enduro, moto si o pasiune de o viata, traita pe doua roti (si uneori pe o roata)

LinkFIT, bratara de fitness care te tine conectat!
01.11.2016

LinkFIT, bratara de fitness care te tine conectat!


LinkFit este un gadget modern, util si accesibil ce se conecteaza cu smartphone-ul prin Bluetooth si receptioneaza automat notificari pentru apeluri vocale, sms-uri, email-uri sau diverse aplicatii precum Facebook sau WhatsApp.Bratara fitness LinkFit monitorizeaza activitatea fizica a utilizatorului si afiseaza numarul de pasi, distanta parcursa, caloriile arse sau calitatea somnului.

Ziua Internațională a Fetelor
11.10.2016

Ziua Internațională a Fetelor


Azi se sărbătorește Ziua Internațională a Fetelor. Nu e propriu-zis vorba despre o zi în care urăm ”la mulți ani” fetelor pentru că există și respiră, deși, de ce nu, să fim recunoscătoare și pentru treaba asta, ci una în care și eu, alături de mulți alții, femei și bărbați deopotrivă, îmi doresc o lume în care, din ce în ce mai mult, fetele și băieții să fie pe picior de egalitate, să aibă aceleași drepturi și, înainte de orice, să fie privite ca oameni, nu sexe care sunt diferențiate de atribute sociale care li se impută la naștere ca și când așa trebuie să stea lucrurile.

Tu ce-ai facut pentru copilul tau azi?
10.10.2016

Tu ce-ai facut pentru copilul tau azi?


Eu n-am inca copii, dar imi imaginez ca intr-o zi voi avea. Si, intr-un fel, poate pentru asta ma si pregatesc atunci cand iau tot soiul de decizii cu gandul la ei, chiar daca, deocamdata, la ai altora. Despre copiii romani, printre altele, se spune ca sunt pe locul al 2-lea la obezitate, in Europa. Adica avem copii sedentari si grasi si, ca de obicei, nu prea vedem in jur niciun fel de politica publica sau indemnuri serioase ca viata sanatoasa nu e ceva de la sine inteles, ci e un mix de responsabilitate, alimentatie sanatoasa si miscare. Intr-o lume in care statul pe scaun e sport national, ce putem, face, concret, sa ne ajutam copiii sa ramana sanatosi si veseli?

Sportul ca obișnuință
07.10.2016

Sportul ca obișnuință


Cei mai mulți dintre oamenii cu care vorbesc zi de zi și cărora mă adresez și prin intermediul social media sunt oameni maturi, majoritatea dintre ei au 25+ când vine vorba despre vârstă. Deși la adolescenți și tineri mă gândesc ca la o categorie de vârstă care e acolo, și ea, totuși n-am o raportare concretă la ei, ca și când există mai degrabă în poveștile altora decât în realitate.

Așa că ieri am avut o mare surpriză când la sală a venit să se înscrie o fată de 14 ani, însoțită de tatăl ei. Mi s-a părut inițial ciudat să văd că cineva vine cu părintele ca să facă sport, însă apoi am aflat vârsta fetei.

De ce e important că PM Dacian Cioloș a fost văzut pe bicicletă?

De ce e important că PM Dacian Cioloș a fost văzut pe bicicletă?


Chiar dacă e vorba de o bicicletă staționară, faptul că ieri prim ministrul Dacian Cioloș a fost fotografiat pedalând e o declarație în sine: anume că susține mișcarea și că, prin exemplul lui, mulți oameni i-ar putea călca pe urme, pornind astfel într-o activitate, cât de mică, sportivă. E mai mult decât nimic!

Evital Super Body Reset Seminar
05.10.2016

Evital Super Body Reset Seminar


Evital a organizat un seminar Super Body Reset despre detoxifiere, cum sa slabesti in timp ce tii un detox, ce antrenament e bun pentru detoxifiere si slabire si ce poti face pentru a obtine rezultate excelente la mentinere. A fost o bucurie pentru mine sa vorbesc in cadrul acestui seminar, cu atat mai mult cu cat cred cu tarie ca o alimentatie sanatoasa este esentiala in orice program de detoxifiere, slabire sau echilibrare. Iata si cateva dintre intrebarile pe care le-am primit in cadrul seminarului, despre care cred ca sunt utile si interesante si pe blog.

Guvernul finlandez: ”Copiii au nevoie de 3 ore de mișcare pe zi”
04.10.2016

Guvernul finlandez: ”Copiii au nevoie de 3 ore de mișcare pe zi”


Asta am citit de dimineață pe site-ul BBC. Că guvernul finlandez îi încurajează pe părinți să le dea de lucru p-afară copiilor lor astfel încât aceștia să petreacă până la 3 ore zilnic făcând mișcare. Repet, guvernul a făcut recomandarea asta, adică sănătatea prin mișcare și joacă e un proiect public, național, un interes al politicienilor. Dacă Finlanda n-ar fi aici, aproape, în Europa, unde suntem și noi, aș zice că e o nebunie, însă Finlanda deja a demonstrat de multe ori capacitatea de a crește cetățeni deștepți și sănătoși cu atât mai mult cu cât, în ultimii ani, țara asta a devenit un model de bună practică în ceea ce privește sistemul de educație.

Faci sport, plătești taxe mai puține la stat
30.09.2016

Faci sport, plătești taxe mai puține la stat


Cum ar fi ca și România să aibă o politică fiscală prin care, dacă faci sport, să dai mai puțini bani la stat? Oare câți dintre noi s-ar apuca atunci, împreună cu familiile lor, de mișcare? Îmi e greu să estimez acum un procent, însă cine nu își dorește să facă economii? Eu, una, cu siguranță m-aș bucura de o astfel de scutire fiscală și i-aș vedea utilitatea pe termen lung. Cel mai important aspect după faptul că salvezi niște bani pentru o călătorie, să zicem? Faptul că ai grijă de sănătatea ta și investești în ea așa cum ai investi pe bursă sau în acțiuni la vreo companie care să producă, mai târziu, mai mulți bani. Dacă ne-am privi sănătatea ca pe o investiție financiară, am avea, poate, mai multă grijă de noi. Cu cât ne hrănim mai bine și facem mai multă mișcare, cu atât dăm mai puțini bani la medici ori pe pastile, nu? Acesta e câștigul.