Verde-n față: ce înseamnă, de fapt, să pierzi în greutate?

13.05.2016
Verde-n față: ce înseamnă, de fapt, să pierzi în greutate?

A pierde greutate este un obiectiv important dar ce inseamnă, în realitate, acest proces de schimbare, o experiență cu greutăți, eforturi și stress?

Așteptările despre slăbire sunt exagerate

Când vorbesc despre slăbire, oamenii au numai cuvinte de laudă și descriu o experiență de acest gen drept o reușită fără margini. Oamenii aceștia sunt, de obicei, antrenorii, coachii de lifestyle și nutriționiștii, adică aceia care, într-o astfel de situație, au rolul pasiv, de îndrumător, de mentor. De fapt, unii dintre ei nu-și însușesc nici măcar aceste atribute pentru că, dacă ar face-o cu adevărat, ar prezenta și partea mai puțin plăcută a lucrurilor, adică fricile, neajunsurile și lipsurile oamenilor pe care pretind că-i consiliază, fără să-i taxeze ori învinovățească pentru sentimentele de neputință și tristețe cu care acești oameni se pot confrunta în procesul lor de schimbare și reinventare.

Ce vreau să spun cu asta? În practica mea am întâlnit tot felul de situații, am lucrat cu mii de oameni dintre care mulți aveau ca obiectiv pierderea masivă în greutate. Sunt oameni care în cea mai mare parte a vieții lor au avut anumite practici nesănătoase pe care le-au menținut și le-au construit timp de ani de zile. Să crezi că așa ceva se poate schimba peste noapte e neadevărat, nesustenabil și absolut nepractic. Dacă noi toți am fi în stare să îmbunătățim orice aspect din viața noastră peste noapte, lumea ar fi cu siguranță un loc mai bun și oamenii ar fi lipsiți de frustrări și și-ar face viața mai frumoasă cât ar bate din palme.

Workshop la festivalul Femei pe Mătăsari

Despre toate aceste realități și lucruri nespuse vreau să vorbesc cu fiecare dintre voi între 27 și 29 mai la festivalul ”Femei pe Mătăsari”, când vă invit să ne întâlnim în cadrul workshop-ului pe care îl voi ține acolo. Vreau să pun pe tapet atât binecuvântările pe care pierderea în greutate le aduce, dar și dificultățile unui astfel de proces care nu e doar fizic, ci mai ales mental. Pentru oamenii care pierd multe kilograme, acestea reprezintă și o pierdere, într-un fel, a identității lor și acceptarea unei noi persoane și ale unor noi obiceiuri care să se încadreze în noul stil de viață nu-i floare la ureche.

Mă interesează să vorbim despre momentele în care v-ați împotmolit în drumul vostru către ceea ce v-ați propus și poate v-ați învinovățit că n-aveți voință, sau determinare, sau nervi suficienți să vă schimbați viața. Vreau să vă asigur că sentimentele voastre sunt firești, că drumul vostru e unul normal, că toate aceste stări de spirit vin și trec, că pot fi gestionate și rezolvate în mod fericit.

Experiența împărtășită a efortului slăbirii

Voi împărtăși cu voi din ce am învățat eu, din poveștile oamenilor cu care am lucrat și voi dori să aflu din experiențele voastre, toate acestea la invitația TLC, televiziunea pentru femei din portofoliul Discovery, care a lansat de câteva zile o nouă identitate vizuală și de conținut, sub conceptul “OMG with Heart”. Astfel, noile emisiuni ale postului se axează pe povești de viață reale, spuse de personaje reale, cu care telespectatorii se pot identifica la anumite nivele, dar care sunt puse în situatii greu de imaginat. Experiențele lor sunt spuse cu suflet, empatie și atenție pentru emoțiile lor, astfel încât să fie suport și model de învățare și pentru telespectatori.

În noua serie Mă simt bine în pielea mea, care va fi difuzată în premieră duminică, 15 mai, de la ora 22:00, publicul va face cunoștință cu doisprezece protagoniști care au slăbit deja enorm și sunt acum gata să își transforme total corpul, cu ajutorul unor intervenții chirurgicale care să le îndepărteze și pielea rămasă în exces.

După ce sute de kilograme de grăsime sunt eliminate prin diverse metode, de la intervenții de bypass gastric până la regimuri stricte de alimentație și mișcare, cei care au slăbit rămân totuși cu o amintire concretă și constantă a versiunii lor supraponderale. Seria Mă simt bine în pielea mea umărește îndeaproape persoane care au slăbit enorm și vor suferi noi intervenții chirurgicale ample, pentru a li se înlătura kilograme întregi de piele în exces. Unii dintre ei au deja abdomenul perfect modelat, însă mușchii le rămân ascunși sub mormane de piele flască și mulți spun că asta îi face să se simtă chiar mai prost decât atunci când erau obezi.

Așadar, vă aștept la festivalul ”Femei pe Mătăsari”, pe 28 mai, la ora 13.00, să vorbim despre noi, despre viețile noastre, despre ce înseamnă să fim femei!


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii