Cât de sigură este sucraloza?

13.07.2016
Cât de sigură este sucraloza?

Am primit multe întrebări despre alternativa la zahăr, la care putem apela fără prea riscuri. Una dintre cele mai cunoscute este sucraloza. Vă prezint avantajele și precauțiile pentru acest îndulcitor.

Îndulcitorii sunt importanți în condițiile în care din ce în ce mai mulţi oameni îşi doresc să renunţe la zahăr şi la produsele înalt procesate dar vor să se bucure de gust și senzații. Poate cel mai cunoscut îndulcitor este sucraloza, un îndulcitor obţinut din zahăr, care are o intensitate mult mai ridicată a gustului dulce şi, pentru că se elimină în proporţie de 97% din organism, se consideră că nu are aport caloric.

Am creat o serie de diete și programe personalizate de exerciții care te pot ajuta. Intră pe magazin și comandă dieta sau programul care ți se potrivește!

Sucraloza a fost descoperită în 1976 şi, de atunci, a fost studiată intens din perspectiva siguranţei consumului de către oameni. Există câteva sute de studii care declară că, în cazul oamenilor, consumul este sigur şi nu ridică probleme de sănătate, în ciuda unor menţiuni referitoare la posibile efecte adverse cum ar fi migrene, ameţeală şi disconfort digestiv. Totuşi, aceste efecte secundare nu au fost corelate clar cu consumul de sucraloză. Astfel, din punct de vedere statistic, nu se poate stabili o corelaţie între cele două elemente. Cu toate acestea, este bine să ne bazăm alimentaţia pe alimente integrale, bogate în nutrienţi, fibre, şi să consumăm produse dulci în cantităţi modeste, pentru a ne asigura că, pe termen lung, avem o stare bună de sănătate şi o greutate echilibrată.

Sucraloza este folosită mult de cei care doresc să reducă din consumul de zahăr pentru că este sigură, nu are after-taste amar şi, pentru că e de până la 650 de ori mai dulce decât zahărul, cantitatea de sucraloză folosită pentru a obţine aceeaşi intensitate a gustului dulce ca zahărul este mult mai mică. Cantitatea acceptată pentru consumul uman este de 15 mg per kilogram corp, asta înseamnă că un adult de 70 de kg poate consumă fără probleme până la 1 g de sucraloza pe zi, ceea ce ar echivala că intensitate a gustului cu 650 de g de zahăr. Va daţi seama că cei mai mulţi adulţi nu ajung la un asemenea nivel de consum .

Sucraloza a fost studiată intens în ultima vreme, mai ales pe fondul creşterii îngrijorării referitoare la creşterea obezităţii în Europa de Vest şi SUA. În acest context, s-a stabilit că sucraloza nu afectează fertilitatea, nu cauzează cancer şi nu prezintă riscuri în sarcină. În plus, spre deosebire de produsele din zahăr, nu cauzează carii dentare şi nici nu slăbeşte eficiența sistemului imunitar.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii