Tu ce-ai facut pentru copilul tau azi?

10.10.2016
Tu ce-ai facut pentru copilul tau azi?

Eu n-am inca copii, dar imi imaginez ca intr-o zi voi avea. Si, intr-un fel, poate pentru asta ma si pregatesc atunci cand iau tot soiul de decizii cu gandul la ei, chiar daca, deocamdata, la ai altora. Despre copiii romani, printre altele, se spune ca sunt pe locul al 2-lea la obezitate, in Europa. Adica avem copii sedentari si grasi si, ca de obicei, nu prea vedem in jur niciun fel de politica publica sau indemnuri serioase ca viata sanatoasa nu e ceva de la sine inteles, ci e un mix de responsabilitate, alimentatie sanatoasa si miscare. Intr-o lume in care statul pe scaun e sport national, ce putem, face, concret, sa ne ajutam copiii sa ramana sanatosi si veseli?

In ceea ce ma priveste, pasul pe care eu l-am facut a fost sa incurajez tinerii sa vina la sala de sport. Si, bineinteles, am inceput cu a mea. Acum, odata cu noul an univeritar, la LadyFit am introdus 2 oferte importante de care sunt mandra: abonamentul de 100 de lei pe luna, nelimitat, pentru antrenamentele de dimineata, intre 7.00 si 16.00 si bursa LadyFit, o luna gratuita de antrenamente de dimineata, de la 7.00 la 16.00, pentru toate fetele care au bursa si la facultate. Va reamintesc ca sala LadyFit e doar pentru fete si femei, deci doar pentru ele sunt aceste oferte.

De ce am facut acest lucru? Pentru ca incerc sa schimb felul in care oamenii din jur se raporteaza la tineri, de parca ei n-au fost acolo niciodata. Si eu am fost la varsta adolescentei si imi amintesc ca mi-as fi dorit sa am pe cineva alaturi care sa ma indrume spre sport, care sa aiba incredere in potentialul meu, care sa nu ma lase sa ma scufund in sentimentele negative specifie varstei de tranzitie. Mi-ar fi placut sa fie cineva care sa zica: stai linistita, toate astea vor trece, vei fi bine, capul sus, treci la miscare, o sa vezi ce stare de spirit grozava vei avea!

Pentru ca sala LadyFit e in centrul Bucurestiului, vad mereu fete tinere care trec p-acolo, in drum spre scoala sau facultate. Poate unora dintre ele nu li s-a zis in ziua aia nicio vorba buna, nicio incurajare, poate habar n-au de ce sunt in stare daca cineva le pune sa se miste pentru propria sanatate si stare de bine. Vreau ca aceste fete sa inteleaga ca timpul liber dedicat lor e un timp castigat, sa sportul facut in mod constant, de la varsta asta si chiar varste mai mici, inseamna minte limpede, sanatate, energie, disciplina, tonus.

E felul meu de-a intinde o mana de ajutor care, poate, sa conteze!


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii