Când vacanţa ne aduce mai mult decât odihnă şi aventură

03.08.2016
Când vacanţa ne aduce mai mult decât odihnă şi aventură

Mă bucur de fiecare dată când plec în vacanţă şi îmi place mult să călătoresc, să descopăr locuri şi oameni noi. Îmi pregătesc bagajele, îmi fac un plan cu ce o să vizitez şi care va fi programul zilei, dar mai mereu, în primele zile, mă confrunt cu o senzaţie de disconfort fizic. Când călătorim ne schimbăm rutina cu care ne-am obişnuit în viaţa noastră de zi cu zi. Nu ne mai trezim la ora obişnuită, nu mai respectăm programul cu care ne-am învăţat, mâncăm mai mult la restaurante şi mergem la culcare la alte ore decât cele obișnuite.

Toate aceste modificări afectează ritmul digestiei noastre. Aşa apare cel mai frecvent senzaţia de balonare în vacanţă. În plus, mâncarea de restaurant este adesea mai sărată şi mai grasă decât cea pregătită acasă. Iar mărimea porţiilor este adesea mai mare decât ceea ce am consuma noi la o masă obişnuită. Din această cauză avem retenţie de apă, ni se umflă mâinile şi picioarele şi, în cazul doamnelor, se agravează aspectul celulitei.

Şi vara mai înseamnă ceva: temperaturi mult mai ridicate decât avem acasă sau în birourile noastre cu aer condiţionat. Expunerea îndelungată la temperaturi ridicate provoacă şi ea retenţie de apă şi o senzaţie inconfortabilă de picioare şi mâini umflate.

IMG-20160719-WA0000

Ca să scăpăm de aceste probleme nu tocmai plăcute avem la îndemână câteva soluţii eficiente. În primul rând, e important să avem grijă să mâncăm cât mai echilibrat. Chiar dacă noi suntem în vacanţă, asta nu înseamnă că trebuie să începem să mâncăm toate alimentele de care ne ferim în timpul anului. Astfel evităm să ne îngrăşăm şi nici nu ne stricăm ritmul zilnic. În situaţia ideală, e bine să încercăm să respectăm orele de masă cu care suntem obişnuiţi de acasă, la fel şi ora de culcare. Astfel ne menţinem relativ constant ritmul digestiv şi reducem riscul apariţiei constipaţiei şi balonării datorate schimbării ritmului cu care ne-am obişnuit.

Putem ajuta organismul nostru să proceseze mai uşor cantităţile mai mari de mâncare prin consumul de enzime care ajută digestia. Bromelaina este o enzimă proteolitică, adică ne ajută să digerăm şi să absorbim mai eficient proteinele. O cantitate suficientă de bromelaină găsim în plicurile de SuperAnanas, alimentul funcţional de la Evital. Bromelaina este în mod natural prezentă în tulpina fructului de ananas, dar pentru că această parte este foarte fibroasă şi nu e dulce, ea nu este consumată în mod curent.

IMG-20160801-WA0004

Atunci când aducem în alimentaţia noastră un aport suplimentar de bromelaină, ne ajutăm corpul să scape de retenţia de apă, digerăm mai uşor proteinele şi astfel nu apare senzaţia neplăcută de balonare şi organismul nostru trece cu bine peste perioadele de supra alimentare şi răsfăţ culinar, cum este cazul în majoritatea vacanţelor.

Super Ananas este parte a programului de detoxifiere, regenerare corporală ;i purificare a organismului SUPER BODY RESET de la EVITAL, primul program care integrează alimentele funcţionale cu un plan alimentar normocaloric şi echilibrat nutrițional. În luna august, în farmaciile Sensiblu, pe bioportal.ro și pe evitalfunctionalfood.ro, SUPER ANANAS este disponibil cu 50% reducere.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii