La salonul de infrumusetare mai des decat la sala

19.10.2016
La salonul de infrumusetare mai des decat la sala

Zilele astea imi tot ies in fata cercetari de tot felul si, cu precadere, cele care ma intereseaza pe mine cel mai mult, despre sport. Asa se face ca un sondaj de opinie romanesc a aratat ca romanii sunt tot mai interesati de aspectul personal, dar cu precadere de ce se vede la suprafata, adica sa fie aranjati si apretati la saloanele de infrumusetare, in proportie de 48%, dintre cei intervievati, de unde concluzia ca romanii, cu precadere femeile, ajung la salon cel putin o data pe luna unde cheltuie o medie de 130 de lei.

In ceea ce priveste sportul, doar 29% dintre romanii intervievati merg la sala de aerobic sau fitness, femeile cam de 8 ori pe luna si cheltuie in medie 129 de lei pe treaba asta, in vreme ce barbatii sunt in procent mai mare si cheltuie mai mult pentru sala, 149 de lei pe luna, in medie. Cei care frecventeaza salile de sport cel mai mult sunt romanii cu varste intre 18 si 34 de ani, cam 40% dintre ei. Dupa 34 de ani, procentul scade drastic, 23% dintre romanii intervievati mai ajung p-acolo.

Evident, procentul mai mare de oameni care investesc in ei insisi e format din cei cu salariu mediu spre mare, peste 3000 de lei, care, dupa ce-si achita facturi si alte plati, raman cu bani si pentru placerile personale. Acestora li se mai adauga o categorie aparte, oamenii singuri, ca vorbim de necasatoriti, divortati, vaduvi.

Desi scriu des despre importanta unei vieti sanatoase si a miscarii constante, in sala de sport sau in afara ei, sunt foarte constienta ca pe burta goala e greu sa-ti arda de orice altceva decat propria supravietuire. Adica, pe scurt, stiu ca suntem intr-o tara saraca, a doua cea mai saraca din Uniunea Europeana si de aici, in linii mari, pleaca cam tot.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii