Flotări modificate pentru începători

26.02.2015
Flotări modificate pentru începători 2

Vă propun o variațiune de exercițiu de flotări, ușoare pentru începători, care sporește masa musculară, tonusul brațelor și altor mușchi ai corpului.

Avantajele flotărilor modificate

Flotările sunt un exerciţiu esenţial pentru începători dar nu ignora acest exercițiu în antrenamentele tale, indiferent ce preferințe ai mai târziu! Exercițiile executate corecte măresc masă musculară dând forţa în braţe şi alţi muşchi importanţi ai corpului.

Am creat o serie de programe speciale de exerciții care te pot ajuta. Intră pe magazin și comanda programul care ți se potriveste!

flotări modificate

În imagine este o variantă modificată de flotări, în care poţi menţine mai uşor controlul asupra muşchilor spatelui şi ai abdomenului, în aşa fel încât coloana ta să fie în poziţie neutră.

Făcând flotări corecte, modificate, îţi poţi mări masă musculară în mod eficient. Lucrând constant muşchii spatelui cu aceste flotări îţi asiguri o poziţie corectă şi un aliniament sănătos în timpul exerciţiilor pentru abdomen sau picioare, aşa că e important să acorzi atenţie acestor mişcări ce trebuiesc executate corect.

Cum se execută exercițiile

Ţine coloana lungă, evită să laşi capul în jos – cel mai bine e să îţi fixezi privirea la un metru în fata saltelei.

Abdomenul trebuie menţinut în tonus şi e bine să distribui greutatea trunchiului atât pe podul palmei cât şi pe degete.

Eu prefer varianta în care îmi ţin doar călcâiele în contact, fără să încrucişez gleznele, pentru că în acest fel reduc presiunea de pe genunchi.

Altă opţiune este să lăsaţi cu totul vârfurile picioarelor pe sol pe toată durata exerciţiilor.

Programul de antrenament

Ca să începeţi să dezvoltaţi rezistenta la nivelul muşchilor spatelui, e bine să executaţi corect şi regulat câte 3-4 serii a 8-10 repetări din acest exerciţiu fizic, în cadrul unui program de exerciţii care să includă toţi muşchii corpului.

Masă musculară se dezvoltă printr-un program de antrenament în care exercițiile fizice sunt executate corect.

Nu neglijaţi niciodată încălzirea şi stretching-ul de final. Sunt aspecte importante care ne feresc de accidentări şi ne ajută să ne revenim după efort cu mai multă uşurinţă. Programul de antrenament trebuie să conţină şi exerciţii pentru abdomen.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii