Exercitii pentru coapse si fese perfecte

31.10.2013
Exercitii pentru coapse si fese perfecte

Coapsele şi fesele sunt punctul de interes atunci când mergeţi la plajă, purtaţi pantaloni scurţi sau fuste vaporoase de vară. Dacă uneori, prin alegeri vestimentare foarte inspirate şi trucuri de stil puteţi corecta micile imperfecţiuni ale abdomenului, în cazul coapselor lucrurile stau complet altfel.

Un program realist

Nu există nici un costum de baie care să mascheze lipsa tonusului muscular şi o formă nu tocmai estetică a feselor. Vestea bună e că există exerciţii fizice simple care te ajută să îţi modelezi coapsele aşa cum îţi doreşti, cu rezultate foarte bune şi rapide.

Am creat o serie de diete și programe personalizate de exerciții care te pot ajuta. Intră pe magazin și comandă dieta sau programul care ți se potrivește!

Pentru cele mai bune rezultate este recomandat să ai un plan de acţiune de 1-2 luni, cel puţin. Nu spera la rezultate-miracol în 2 săptămâni. Este nerealist şi te vei descuraja.

Exerciţiile de mai jos te ajută să modelezi musculatura coapselor şi au avantajul că sunt mişcări foarte simple şi extrem de eficiente. Sunt cele mai eficiente exerciţii pentru a perfecţiona mușchii fesieri, coapsele şi şoldurile.

Ele combină principiile de baza din Pilates (stabilitate, control, formă de execuţie care ţine cont de aliniamentul natural al corpului) cu eficiența dată de concentrarea musculară menţinută pe durata întregului program de antrenament. În felul acesta, vei obţine rezultate vizibile în cel mai scurt timp posibil, adică mușchi fesieri fermi, coapse subțiri și un spate drept..

Exerciții simple

Întinde-te pe spate, genunchii flexaţi şi ţine tălpile depărtate la nivelul şoldurilor. Mâinile sunt întinse pe lângă corp, abdomenul încordat. Stabilizează poziţia şi ridică un picior de pe sol până când coapsă devine perpendiculară pe sol. Ridică bazinul de pe sol lent, inspiră şi coboară lent, fără să mai atingi solul. Repetă de 20 de ori cu fiecare picior.

Îţi vei tonifia musculatura coapselor şi fesele vor deveni ferme şi bombate.

Întinsă pe laterală, sprijină capul în podul palmei şi ţine genunchiul de pe sol flexat, ridică piciorul de deasupra la nivelul şoldului. Încordează abdomenul şi fesele şi trage genunchiul spre piept. Menţine gamba paralelă cu solul şi execută mişcarea lent şi controlat. Repetă de 30 de ori, apoi schimbă partea. Vei modela muşchii de pe laterală coapsei şi a feselor, pentru tonus şi fermitate.

Întinde-te pe laterală, capul sprijinit în podul palmei şi picioarele întinse în linie cu trunchiul. Menţine echilibrul corpului şi ridică piciorul de deasupra până la nivelul soldului. Ridică şi piciorul de pe sol până când lipeşti coapsele , menţine o secundă şi coboară lent amândouă picioarele pe sol. Repetă de 30 de ori pentru fiecare picior. Este un exerciţiu fizic excelent pentru întărirea zonei interne a coapselor şi te va ajută să îţi întăreşti fesele.

Aşează-te pe genunchi şi antebraţe. Menţine coatele sub umăr, abdomenul încordat şi coapsa perpendiculară pe sol. Ridică lent genunchiul spre tavan şi menţine unghiul drept dintre gambă şi coapsă, Coboară apoi genunchiul spre sol. Repetă de 30-40 de ori cu fiecare picior. Pentru cele mai bune rezultate, este important să menţii abdomenul încordat şi trunchiul stabil. Execută mişcările controlat şi concentrează-te asupra stabilităţii trunchiului.

Este important să antrenezi tot corpul pe durata unei săptămâni. Picioarele reprezintă un punct de interes, dar ele trebuie antrenate întocmai că celelalte grupe de muşchi : o dată pe săptămână.

Am creat o serie de programe speciale de exercitii care te pot ajuta. Intra pe magazin si comanda programul care ti se potriveste!

Dacă vrei totuşi să lucrezi acasă şi să te concentrezi asupra muşchilor picioarelor mai des decât o dată pe săptămâna, alternează ordinea exerciţiilor de la o zi la altă.

Recomandarea mea pentru clientele care doresc să procedeze aşa este să nu o facă. Organismul nostru nu e o maşină. Mai multe antrenamente pentru picioare nu îţi vor aduce neapărat picioarele perfecte la care visezi. Dar fără antrenamente și exerciții eficiente nu vei avea nici o şansă să ajungi la acele picioare de vis și coapse subțiri de admirat.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii