Paula Total Body Workout

18.11.2013
Paula Total Body Workout

Ţi-am pregătit un set de exerciţii de tonifiere pentru tot corpul, care îţi remodelează musculatura, adaugă tonus şi supleţe , totul într-un timp foarte scurt.

Te vei folosi de ganterele de 1-2kg dar şi de stepper.

Numărul de repetări este unul mediu, antrenamentul fiind recomandat clientelor familiarizate cu antrenamentele de nivel mediu cât şi clientelor bine antrenate. Programele pentru tonifiere musculară reprezintă o componentă esenţială a oricărui program de antrenament, întrucât ele susţin orice proces sănătos de slăbire sau remodelare corporală.

Tonifierea musculară se referă la dezvoltarea armonioasă şi echilibrată a muşchilor mari ai corpului prin exerciţii fizice.

Iată mai jos 3 exerciţii simple, prin care lucrezi echilibrat toţi muşchii mari ai corpului.

paulaTBW1 paulaTBW2 paulaTBW3

Aşează-te cu un genunchi sprihinit la 90 de grade pe marginea stepperului şi talpă sprijinită pe podea. Mâna de sprijin este întinsă şi aşezată exact sub umăr, în timp ce piciorul de sprijin este întins în laterală, cu genunchiul drept şi vârful pe podea.

Menţine coloana lungă şi abdomenul încordat pentru stabilizare, iar muşchii spatelui încordaţi pentru a păstra aliniamentul correct. Ridică mâna de lucru cu cotul spre tavan, ţinând antebraţul în apropierea trunchiului. Apoi coboară braţul şi ridică-l spre faţă, cu cotul întins, până la înălţimea umărului şi revino în poziţia de start. Cele 4 mişcări executate în suită reprezintă o repetare.

Pentru a avea eficientă, îţi recomand să execuţi 2-3 repetări lente, controlate şi mai ales corecte. Vei simţi cum lucrează umărul şi muşchii spatelui, dar şi abdomenul pentru a menţine corpul în poziţia corectă.

paulaTBW4 paulaTBW5

Este un exerciţiu foarte eficient pentru braţe, spate, umeri şi talie, cu condiţia sa il execute lent şi cu piciorul de lucru bine întins. Poziţia de start este cu sprijin pe un picior şi coatele la înălţimea umărului, inoite la 90 de grade.

Încordează bine talia şi ţine-ţi echilibrul. Expiră şi coboară cotul dinspre piciorul de lucru înspre talie, concomitent cu ridicarea pe laterală a piciorului întins. Coloana trebuie să rămână întinsă şi să nu te apleci în laterală.

În acelaşi timp, întinde al doilea braţ către tavan, apoi revino lent în poziţia de start. Lucrează pentru fiecare picior în parte, cel puţin 2 seturi a câte 8 repetări. Vei simţi cât de eficient este pentru corpul tău acest exerciţiu complex.

paulaTBW6 paulaTBW7

Este un exerciţiu excelent pentru talie şi interiorul coapsei, dar trebuie să ai grijă să ţii picioarele în linie dreapta cu coloana vertebrală. Palmă de sprijin trebuie să fie aşezată direct sub umăr, braţul de deasupra ridicat spre tavan. Picioarele sunt întinse, coapsele strânse sit alia încordată, tălpile sunt flexate şi aşezate în linie.

Expiră şi coboară lent bazinul spre sol, revenind totodată cu palmă pe sol şi genunchii flexaţi, apoi inspiră şi ridică lent trunchiul, bazinul şi întinde picioarele, revenind în poziţia de start. Lucrează lent 2 seturi a câte 8 repetări şi vei simţi cât de bine lucrează spatele, talia şi interiorul coapsei .

Vezi si REAREND

Articole Similare


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii