Intoleranta alimentara si dieta

29.11.2016
Intoleranta alimentara si dieta

Intoleranta alimentara care ne influenteaza starea zilnica? Desigur ca exista! Am fost de curand sa imi fac Pinner Test, o testare de intoleranta alimentare care ma ajuta sa determin ce alimente mi se potrivesc si pe care trebuie sa le consum ocazional sau chiar sa le evit.

In urma cu cativa ani am facut un test similar, in urma caruia am inceput sa inteleg cat de important este sa verific periodic ce alimente imi produc reactii de intoleranta si cum imi pot personaliza cu adevarat alimentatia. In urma acelui prim test am inteles cat de important este sa diversific alimentele pe care le consumam si sa evit sa consum in zile consecutive aceleasi produse, pentru ca atunci constatasem cu surprindere ca dezvoltasem intoleranta alimentara la exact alimentele care imi placeau cel mai mult si le consumam cel mai des: spanac, somon si usturoi.

M-am bucurat sa aflu ca am reusit sa corectez mare parte dintre aceste probleme de intoleranta adoptand o alimentatie diversificata. Am constientizat cat de important este sa consum alimente diferite la fiecare masa si ma bucur ca, odata cu refacerea testului de intoleranta alimentare la Pinner Test, am reusit sa elimin alimentele la care aveam reactie severa si sa mai am doar 4 alimente la care am reactie de intoleranta moderata sau usoara, pe care trebuie acum sa le consum rar si la unele chiar sa le evit timp de 1-3 luni.

Pinner test e un test usor de facut pentru ca se recolteaza o picatura mica de sange din deget, apoi se testeaza intr-un laborator medical pentru a observa reactiile rezultate in urma expunerii la diferite alimente. Nu este un test de alergii alimentare, chiar daca intoleranta alimentara e o reactie alergica intarziata,  dar ne ajuta sa personalizam corect alimentatia si astfel sa avem o dieta bazata doar pe alimentele care ne sunt benefice, personalizata in functie de harta intolerantelor noastre alimentare.

intoleranta 2

A fost o experienta foarte placuta sa fac testul de intoleranta alimentare, pentru ca recoltarea sangelui nu este dureroasa, apoi, dupa doua saptamani, am primit pe mail rezultatele testarii si exista si posibilitatea, pentru aceia care isi doresc acest serviciu, sa li se intocmeasca un plan alimentar personalizat de catre un medic specialist.

Adaptarea alimentatiei in functie de intoleranta alimentara ne ajuta sa atingem un echilibru digestiv si metabolic, ne optimizeaza functionarea corpului si astfel ajungem in punctul in care alimentatia noastra este perfect adaptata nevoilor si particularitatilor noastre. Odata cu schimbarile in alimentatia noastra si intolerantele alimentare se pot schimba, asa ca e indicat sa repetam acest test din cand in cand, pentru o mai buna acuratete a rezultatelor.

Dupa ce am primit rezultatul analizei Pinner Test am decis sa elimin complet unele produse din alimentatia mea zilnica, cum ar fi painea alba si pe cea de secara si sa ma bazez cu precadere pe cereale integrale fara gluten: hrisca, mei, quinoa si orez, la care nu am reactii de intoleranta alimentara.

Salvează


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii