Gentle Fitness cu Marcela, soluţia pentru un aspect de balerină graţioasă

05.11.2013
Gentle Fitness cu Marcela, soluţia pentru un aspect de balerină graţioasă

Sigur că toată lumea ştie că e bine să faci mişcare, că sportul ajută la întărirea sistemului osos, creşte masă musculară şi metabolismul şi întăreşte sistemul imunitar. Multe femei, însă, au dificultăţi în a aprecia muzica agitată, ritmul alert sau pur şi simplu doresc un antrenament care să le ofere eficiență, dar totodată să le ajute să se relaxeze, să se destindă şi să pătrundă într-un mediu plăcut şi reconfortant.

Gentle Fitness – relaxare și antrenament

Programul Gentle Fitness predat de Marcela, a luat naștere drept un antrenament care combină principiile de aliniament şi siguranţă din metoda Pilates cu elemente de echilibru şi dezvoltare a graţiei preluate din orele de balet clasic şi tehnici de relaxare inspirate de yoga.

Pornit ca un antrenament cu beneficii anti-aging şi dezvoltat pentru clientele care nu au făcut niciodată sport, programul se bucură de popularitate crescută nu doar în rândul clientelor noi, ci şi veteranele sălii îl frecventează pentru beneficiile legate de managementul stresului, îmbunătăţirea mobilităţii, dezvoltarea graţiei.

Aceste exerciții au și efectele senzaţionale asupra musculaturii, muşchi fini, definiţi graţios, o siluetă longilină şi elegantă. Acestea ar fi elemenetele care deosebesc acest antrenament, ce se desfăşoară pe un fond de muzică clasică dar extrem de reconfortant.

Aşează-te pe vârfuri, cu genunchii complet întinşi şi picioarele uşor depărtate, ţinând mâinile întinse faţă-spate. Întinde bine coloana, inspiră şi începe să flexezi genunchii, menţinând călcâiele ridicate de la sol şi forfecând în sens invers mâinile.

Pe măsură ce trunchiul coboară, ţine coloana întinsă şi continuă inspiraţia, apoi expiră şi începe să te ridici lent. E important să rămâi mereu pe vârfuri şi să menţii genunchii paraleli. Execută 2-4 seturi a câte 8 repetări, pe un ritm lent şi relaxat.

Aşează-te în plié lateral, cu piciorul pe care sprijini greutatea corpului uşor îndoit şi celălalt picior întins, depărtat uşor în laterală. Braţul corespunzător piciorului de sprijin este ridicat deasupra capului, celălalt este coborât .

Expiră şi ridică piciorul întins de la sol, într-o mişcare lentă, care durează 4 secunde. Concomitent cu ridicarea piciorului, ridică şi mâna corespunzătoare lui până la umăr. Revino şi repetă fără să faci pauză. Execută 2-3 seturi a câte 8 repetări pentru fiecare picior în parte.

Depărtează picioarele la lăţimea umerilor, întinde mâinile în V deasupra capului şi ridică-te pe vârfuri. Întinde bine coloana şi încordează abdomenul, apoi începe să îndoi genunchii, coborând lent într-o genuflexiune adâncă. Rămâi ridicată pe vârfuri şi coboară mâinile încrucişate, pană pe genunchi. Inspiră și ridică-te, iar pentru rezultate bune, execută 2-4 seturi a câte 8 repetări lente.

Ai nevoie de o bandă elastică de rezistenţă mică/medie, pe care să o înfăşori în jurul tălpii. Stai sprijinită pe un picior, genunchiul este îndoit şi ridicat la înălţimea soldului, cu coatele fixate pe talie şi braţele flexate la 90 de grade.

Inspiră şi, fără să coborî genunchiul de la nivelul soldului, întinde bine piciorul în faţă şi ridică mâinile în lateral, până la umăr. Expiră şi revino la poziţia iniţială. Execută câte 2 seturi a 8 repetări pentru fiecare picior în parte.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii