Programul „Provocarea Activia” dupa doua saptamani

14.02.2018
Programul "Provocarea Activia" dupa doua saptamani 4

Programul „Provocarea Activia” pe care l-am inceput in urma cu doua saptamani s-a incheiat cu un mic seminar despre cum implementam in viata noastra schimbarile de stil de viata, in asa fel incat ele sa devina permanente si noi sa invatam sa fim mai active, mai sanatoase si mai energice. Timpul a trecut parca prea repede, insa cele 10 participante au reusit sa urmeze de cele mai multe ori recomandarile mele si ale antrenoarelor de la LadyFIT.

Programul „Provocarea Activia”, gandit ca un program de imbunatatire a stilului de viata, a urmarit trei directii strategice pentru a le ajuta pe participante sa se simta mai bine: introducerea antrenamentelor regulate in programul zilnic, introducerea gustarilor sanatoase in meniul zilnic si adoptarea unui meniu bazat cu precadere pe alimente naturale.

Principala provocare a fost cea a meselor bazate pe ingrediente neprocesate. Participantele la programul „Provocarea Activia” au primit un plan alimentar normocaloric bazat exclusiv pe legume, fructe, iaurturi, carne slaba, cereale integrale si nuci. Au primit si exemple orientative de mese, din care sa isi poata alege in fiecare zi. Alegerile lor au fost bune de cele mai multe ori, insa am remarcat ca au avut tendinta de a se baza aproape exclusiv pe salate ca sursa de legume, desi in meniu apareau multe variante de mancare gatita pe baza de legume. E important sa introducem si mancarea gatita daca vrem sa ne schimbam modul de alimentare, pentru a evita monotonia alimentara.

Antrenamentele au decurs bine pentru ca fetele au inteles de la bun inceput cat de important este sa faci exercitii adaptate nivelului de rezistenta fizica la care te afli. La capitolul atentie la forma de executie s-au descurcat foarte bine, participantele urmand indicatiile instructoarelor de la LadyFIT. Au venit constant la sport, au ales corect antrenamentele si au fost motivate si energice, fara sa se epuizeze cu un program de exercitii prea intense.

In ceea ce privesc gustarile sanatoase, avantajul participantelor a fost creativitatea de care au dat dovada. Au reusit, astfel, sa aiba zilnic in meniu gustari usoare, dar hranitoare si savuroase. Iaurturile Activia Finesse asezonate cu fructe proaspete sau uscate, cu miere sau cereale au fost preferatele fetelor. Mi-au comunicat foarte incantate ca nu au resimtit senzatia de foame si ca au avut energie pe toata durata zilei.

Din punctul meu de vedere, fetele s-au descurcat foarte bine si si-au atins obiectivele setate la inceputul programului, cu multa creativitate si energie. Ma bucur ca am luat parte la acest proiect si m-am incarcat cu multa energie pozitiva din interactiunea cu fetele implicate in programul „Provocarea Activia”

 

 


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii