Echilibru între viaţă sănătoasă şi muncă

11.10.2016
Echilibru între viaţă sănătoasă şi muncă 1

În ultima perioadă mă tot preocup să ating un echilibru între viaţa sănătoasă şi activitatea de la muncă. E greu uneori, pentru că nu puţine sunt zilele în care termin munca la sală în jurul orei 8 seara, iar de câteva ori am trecut pe lângă o stare apăsătoare de oboseală care tindea să se cronicizeze. Pentru mine soluţia este dată de alimentaţie echilibrată bazată pe alimente integrale, pe care o îmbogăţesc cu sucuri de legume şi fructe şi chiar administrarea de vitamine şi minerale în perioadele în care simt că am nevoie de mai multă energie.

În ceea ce priveşte alimentaţia, lucrurile stau relativ simplu, pentru că de ani de zile mănânc multe legume la fiecare masă şi încerc să aleg preparate uşoare gătite la cuptor sau crude. Însă când vine vorba de sucurile de legume, în trecut mă cam chinuiam cu roboţi de bucătărie greoi, complicat de manipulat şi foarte greu de curăţat. E primul motiv pentru care mi-a plăcut la nebunie NutriBullet: Se foloseşte uşor, se poate consuma sucul direct din recipientul în care a fost pregătit şi totul se spală incredibil de repede! Pentru mine, care urăsc să spăl vasele, asta e o mare bucurie! Cu sucurile din legume şi fructe am învăţat în timp că e importantă textura: ea trebuie să fie cremoasă, omogenă, practic ingredientele să fie omogenizate complet. Fie că e vorba de fructe de pădure congelate, seminţe crude sau legume fibroase, toate trebuie măcinate complet, că să aibă gust bun. Exact cum sunt nutriblast-urile făcute cu NutriBullet care reuşeşte să păstreze tot ce este mai bun din fructe, legume şi seminţe şi să dea acea textura pe care o ador.

Sigur, consumul crescut de fructe şi legume este benefic pentru sănătate, e clar şi ştie toată lumea asta, SPER. Dar ceea ce este important atunci când vrem să facem o cură de vitaminizare şi energizare a organismului este să apelăm la o tehnologie inovatoare, care să ne ofere tot conţinutul de vitamine, minerale şi enzime pe care le putem extrage din alimente. Practic, extrăgând toţi nutrienţii din alimente ne sprijinim organismul şi îi oferim toate beneficiile nutriţionale din plante, prezente la nivel celular.

nutri_2

Chiar dacă sunt activă şi mănânc sănătos, pentru că de multe ori petrec multe ore stând la birou, mă confrunt uneori cu neplăcuta problemă a retentiei de apă, aşa că am tot încercat ca în aceste perioade să consum cât mai multe alimente cu un efect drenant şi detoxifiant. Aşa am găsit o reţetă care mă ajută tare mult în direcţia asta, tocmai pentru că se bazează pe un mix optim de ingrediente: 1/3 fructe, 1/3 frunze verzi/seminţe, iar faptul că ştiu că este concepută de unul dintre medicii pentru care am o deosebită admiraţie şi respect, Dr Anda Avramescu, nu face decât să mă motiveze să îl consum regulat . Iată şi reţeta despre care fac vorbire:

Ingrediente reţetă:  1 grapefruit, 1 castravete, 2 tulpini ţelină, 3 frunze baby spinach, 2 bucheţele broccoli, 2 linguriţe seminţe floarea soarelui/ cânepă, cuburi gheaţă.

Mod de prepare: tăiaţi ingredientele feliuţe, adăugaţi conţinutul în NutriBullet şi apăsaţi butonul de pornire. Lăsaţi să meargă aproximativ 30 de secunde. Şi e gata!! :)

În luna septembrie NutriBullet a lansat un proiect ce încurajează un stil de viaţă mai sănătos şi orientat spre consumul de alimente preparate într-un mod cât mai eficient – NutriClub. Cele 6 reţete video sunt realizate împreună cu doctorul Anda Avramescu (Nutriţionist Healthy Life Consultant), iar fiecare dintre ele promovează un stil de viaţă sănătos şi un beneficiu pentru cei ce consumă astfel de preparate:

• Roşu: Frumuseţe / piele sănătoasă
• Verde: Detoxifiere
• Portocaliu: Imunitate puternică
• Alb: Stare de bine
• Mov: Inimă Sănătoasă
• Galben: Energie

Cred că o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă este baza oricărui demers de a ne spori nivelul de energie şi vitalitate, dar oricând am ocazia, îmi îmbogăţesc meniul zilnic apelând la sucuri din fructe şi legume.

Şi am şi un concurs pentru voi!

Vă invit ca în următoarele 5 zile să lăsaţi un comentariu la finalul acestui articol în care să îmi spuneţi pe scurt ce reţetă de suc din fructe şi legume preferaţi şi consumaţi frecvent. Pe data de 17 octombrie voi trage la sorţi cu www.tragerilasorti.ro şi vă spun cine primeşte un NutriBullet cadou! Anunţ prin comentariu la postare şi update la final de text. Ia să vedem ce idei de sucuri natural aveţi!


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii