Calatorii

10.09.2018

Cu catamaranul in Grecia


Vara asta am fost pentru prima data in vacanta cu catamaranul in Grecia. Experienta in sine a fost foarte frumoasa si interesanta, mai ales ca m-am regasit intr-un spatiu mic alaturi de 8 necunoscuti. Turul de insule a insemnat sa vizitam insulele Saronice, respectiv Aegina, Hydra, Poros si Spetses. Iata cum a fost vacanta cu catamaranul in Grecia. 

bali
20.04.2017

Bali, last minute


Bali a fost dintotdeauna un loc in care mi-am dorit sa merg, insa, cumva, tot timpul intervenea ceva si amanam planurile de vacanta acolo. Sau nu aveam destule zile la dispozitie pentru a pleca sau nu aveam destui bani, ceva aparea si nu reuseam sa fac planuri de vacanta in Bali. Acum, trebuie si sa recunosc faptul ca eu sunt un turist execrabil. Ii stiti pe oamenii care citesc despre locurile in care ajung, se documenteaza, isi fac transferuri online si in principiu pleaca la drum cu un plan bine fixat? Ei bine, eu nu sunt unul din acei oameni. Varianta mea de turism este sa ma pierd pe strazi si sa vad pe unde ajung, iar cand niste oameni foarte dragi m-au intrebat daca vin in Bali, n-am stat pe ganduri si bine am facut. 

16.09.2015

Amintiri care nu se uită niciodată


Când eram copil, îmi notam toate amintirile în jurnal! Că era vorba despre banala zi de școală sau despre vacanțele de vară, am avut caiete întregi care au fost martore atât ale aventurilor mele, cât și ale maturizării. Este plăcut să poți să te întorci nu numai la poze ca să îți dai seama cât și în ce fel ai crescut, dar și la cuvintele scrise, cele care au surprins cum gândeai odinioară!

De atunci, au trecut ani buni, timp în care am avut șansa, în cea mai mare parte a vieții mele, să călătoresc în țări îndepărtate, să cunosc oameni extraordinari și să am norocul unor experiențe de viață demne de romane. Însă, în ciuda tuturor acestor trăiri grozave, vara anului 2015 rămâne una pe care mi-o voi aminti în mod deosebit. Nu pentru că aș fi fost în locuri nemaivăzute sau pentru că oamenii nu au fost grozavi ca altădată, ci pentru că, poate pentru prima dată, m-am simțit cu adevărat eu însămi, acea Cori la care am sperat mereu să ajung: liniștită, pozitivă și, mai ales, autentică.