O vară cu piele frumoasă

18.07.2016
O vară cu piele frumoasă 3

Este esenţial pentru o piele frumoasă este să avem o îngrijire constantă, să mâncăm sănătos, să ne hidratăm zilnic şi să facem regulat mişcare și iată câteva sfaturi.

Ingrijirea picioarelor

În urmă cu câteva zile am participat la evenimentul de lansare a pilei electrice Urgo pentru îngrijirea călcâielor, un accesoriu care ne ajută să scăpăm rapid de pielea îngroşată şi crăpată de pe călcâie. Cu această ocazie am vorbit despre ce ne ajută să avem o piele suplă, hidratată şi catifelată şi ce putem face pentru a ne simţi foarte bine în pielea noastră.

În timp, făcând sport zilnic, am observat că e mult mai eficient să îmi întreţin sănătatea tălpilor acasă. Aşa că am grijă să îmi aplic un scrub hidratant după duş şi, o dată la câteva zile, înainte de baie, să îndepărtez pielea aspră de pe călcâie cu o pilă, apoi să masez cu unt de corp hidratant. Pentru scrub aleg fie formule concepute special pentru îngrijirea picioarelor, fie o reţetă proprie – amestec unt de cocos cu ulei de argan, sare grunjoasă de mină şi zeamă de lămâie, le mixez în blender şi se pot păstra la frigider, în borcan închis de sticlă.

Hidratare optimă și alimentație echilibrată

Alimentaţia joacă un rol foarte important pentru frumuseţea şi supleţea pielii, iar pentru a avea o piele fermă, hidratată şi strălucitoare trebuie să acordăm o atenţie sporită hidratării. Adică să bem apă, cel puţin 2.3 litri pe zi. Însă ceea ce mâncăm are un rol şi mai important, aşa că trebuie să ne asigurăm că din alimentaţia noastră nu lipsesc legumele şi fructele de sezon, ca să avem astfel necesarul de vitamine, minerale şi enzime necesare funcţionării optime a corpului nostru.

În ceea ce priveşte elasticitatea şi fermitatea pielii, avem nevoie de colagen şi vitamina C. Aşa că am grijă ca măcar o dată pe săptămână să consum o porţie de carne de vită de bună calitate, provenită de la animale crescute cu iarbă, ca să îmi am cantitatea necesară de colagen pentru piele. Vitamina C este esenţială pentru biosinteza colagenului, aşa că o consum în cantităţi îndestulătoare, din pătrunjel, ardei gras, fructe şi alimente funcţionale.

cori_gramescu

Creme și loțiuni pentru piele

Înainte şi după sport este important să ne îngrijim pielea, iar dacă înainte de a face efort fizic este bine să aplicăm o loţiune care stimulează circulaţia şi conţine substanţe energizante (guarana, cafea, ceai verde), după efort e bine să aplicăm o cremă hidratantă sau un unt de corp ca să avem o piele netedă şi catifelată. În funcţie de tipul de piele de care ne bucurăm, putem opta pentru formule mai bogate în substanţe grase (dacă avem piele uscată) sau pentru creme fluide şi uşoare, dacă nu avem nevoie de un asemenea nivel de hidratare.

uuuuuuu

Pila electrică Urgo

În ceea ce priveşte îngrijirea picioarelor, pentru că fac zilnic mişcare şi de câteva ori pe săptămână merg la sporturi de apă, am permanent grijă să îmi îngrijesc pielea. Cu pila electrică Urgo pentru călcâie, am acum o soluţie la îndemână, care mă scuteşte de mersul prea des la salon, pentru pedichiură. Pila Urgo este ergonomică şi rezistentă la apă, astfel că o pot folosi foarte la duş, se spală şi se curată uşor, iar pentru că o folosesc doar eu, am siguranța menţinerii unei igiene corespunzătoare. Astfel am scăpat de problema nesuferită a pielii aspre şi îngroşate pe tălpi şi pot să trec foarte uşor şi cu încredere de la încălţăminte sport la sandale fine fără nicio grijă.

Save


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii