Inka – altfel, dar la fel

29.10.2018

Acum o luna am luat decizia sa imi reduc substantial consumul de cafea. Am hotarat impreuna cu iubitul meu sa plecam intr-o tabara de meditatie si spiritualitate in Peru si in setul de recomandari facute de cei de acolo se numara si renuntarea la cafea. A fost si momentul in care m-am trezit si am constientizat ca ajunsesem sa beau 6-8 espresso pe zi, in diferite variante – de la cafeaua de dimineata pana la ristretto-ul de dupa cina.

A fost un moment de luciditate, pentru ca mi-am dat seama ca puterea obisnuintei  mele chiar risca sa imi faca rau. De luna trecuta am reusit cu foarte mare usurinta sa ma tin de planul de a bea doar o cafea dimineata, iar in restul timpului mi-am propus sa testez diferite optiuni, de la ceaiuri la bauturi calde.

 

Cu cafeaua de dimineata am reusit sa imi respect planul, si in toata luna am avut doar doua zile in care chiar am avut nevoie de a doua cafea pe zi, din motive oarecum obiective – un drum dus-intors cu masina pana la Deva in aceeasi zi si a doua zi am avut o zi foarte complicata la birou, am avut de lucru pana tarziu dupa miezul noptii si chiar imi trebuia niste cofeina pentru energie. In restul zilelor am reusit sa nu mai beau cafea in afara celei de la micul dejun.

 

Dintre variantele incercate, cel mai prost m-am inteles cu ceaiurile. Chiar nu functioneaza la mine povestea cu „o cana de ceai”. Cele care imi placeau la gust imi placeau pentru ca aveau mult lapte si mult zahar, ceea ce nu e niciodata o idee buna pentru o bautura de seara sau de dupa-amiaza, asa ca le-am scos rapid din lista.

 

Cel mai bine m-am inteles cu Inka, o bautura pe baza de cereale, din ingrediente naturale, care seamana cel mai bine cu gustul de cafea, dar totodata nu are cofeina si o pot consuma exact asa cum imi place sa imi beau cafeaua: fara zahar, poate doar cu putin lapte.

 

In acest proces de schimbare mi-am dat seama ca imi place tare mult ideea unei bauturi calde si aromate in dupa-amiezile de la birou. Nu am nevoie de cofeina, ci mai curand de pauza de relaxare care sa ma ajute sa ma recentrez si sa imi adun energia si concentrarea. Cea mai buna  mi s-a parut varianta de inka amestecata cu lapte si cu un praf de scortisoara, este varianta la care apelez de cele mai multe ori. Neavand cofeina pentru ca e o bautura pe baza de cereale, am putut sa o beau in orice moment al zilei, chiar si dupa-amiaza tarziu, iar asta m-a ajutat enorm sa scap de excesul de cafea cu care ma bombardam zilnic.

 

Luna aceasta urmeaza partea cea mai dificila, cred eu: sa renunt complet la cofeina, pentru ca la finalul lui Noiembrie plecam in Peru, iar pana atunci trebuie sa elimin complet cafeaua, alcoolul si produsele de origine animala, dar de data asta chiar nu imi fac griji in legatura cu procesul asta de schimbare. E prima data cand stiu ca o sa reusesc sa renunt la cafea, chiar daca imi place, pentru ca acum am la indemana bautura Inka, o alternativa la cafea foarte gustoasa si mult mai sanatoasa pentru mine!

Articole Similare


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii