Ingrijirea pielii și sportul

21.09.2014
Ingrijirea pielii si sportul

Îngrijirea pielii este extrem de importantă pentru orice femeie, dar trebuie să fie o preocupare constantă pentru acelea dintre noi care fac sport constant. Şi, deşi uneori e contraintuitiv, putem să ne trezim că sportul ne sabotează eforturile de a avea o piele îngrijită şi luminoasă.

Hidratarea și igiena pielii

În timpul sportului pierdem apa prin transpiraţie. Acest proces este absolut firesc în timpul efortului fizic dar se accentuează odată cu intensitatea activității fizice, aşa că este esenţial să ne hidratăm corect. Dacă facem sport zilnic trebuie să suplimentăm cei 2.3 litri de apă recomandaţi cu circa un litru. Dacă facem sport la temperaturi ridicate sau pe durate lungi este nevoie de băuturi speciale cu electroliţi. Deci, primul pas spre îngrijirea pielii este să ne hidratăm corect.

Persoanele care fac sport se confruntă adesea cu acnee, fie pe față ori pe corp. Este un subiect neplăcut şi care ne afectează aproape invariabil pe toţi. În afara unei igiene personale stricte, haine de sport spălate după fiecare antrenament la temperatură mai ridicată, duș după programul de exerciţii şi folosirea unui prosop în timpul antrenamentului, pentru îngrijirea pielii face minuni o cremă-ecran, care ne protejează de impurităţi şi praf.

Eu am mers la dermatolog şi am primit o reţetă de cremă antibacteriană. Vă recomand ca pentru o îngrijire corectă a pielii să faceţi un drum la un cabinet de dermatologie sau la un medic plastician. O dată pe an, crema trebuie schimbată.

Protecția solară

Dacă faceţi sport în aer liber este foarte important să aplicaţi o cremă cu factor ridicat de protecţie atât pe faţă, cât şi pe gât, decolteu şi braţe. Vă scutește de petele cauzate de soare şi de îmbătrânirea prematură a pielii. Folosiţi crema cu factor de protecţie pentru îngrijirea pielii chiar şi când afară e înnorat, radiațiile ultraviolete tot sunt prezente, chiar dacă mai puțin decât în zilele însorite.

Tratamente faciale și corporale

Pielea feţei are cel mai mult de suferit atunci când facem sport serios, de aceea este şi cea care are nevoie de cea mai mare atenţie în îngrijire, ca să nu riscăm să ajungem în paradoxul „din spate, liceu, din față muzeu”. Este nevoie de o mască hidratantă aplicată săptămânal, o cremă bună de faţă şi una şi mai bună pentru ochi. Din când în când, nu strică o microdermoabrazie şi un tratament pentru creşterea elasticităţii pielii. Rutina mea înseamnă o cremă de ochi Rejuvi şi o cremă de faţă Reparador, game medicale, am primit reţetă de la www.perfectlines.ro pentru ele şi o mască pe săptămâna de la apivita, din farmacii, fără parabeni sau coloranţi.

Când îmi simt faţa obosită fac microdermoabrazie şi hidratare cu vitamine atât injectabil cât şi cu oxigen hiperbar după o schemă personalizată tot la Perfect Lines. Pentru îngrijirea pielii e important să stabiliţi un consult la un cabinet medical, fie el de dermatologie sau de estetică.

Pielea corpului trebuie şi ea hidratată intens după un antrenament serios. Alegeţi o cremă hidratantă bună, cu o textură lejeră. Chiar şi bărbaţii care fac sport ar trebui să îşi îngrijească pielea, pentru că oricât de în formă ar fi, nu e o bucurie să atingi o piele solzoasă şi uscată.

Eu folosesc o variantă fără parfum, fără parabeni şi cu o textură neuleioasă, pentru că nu îmi place să îmi simt pielea lipicioasă dar, dacă aveţi piele uscată, pentru îngrijirea ei este nevoie de unturi de corp sau creme mai grase.

Îngrijirea picioarelor

Bătăturile sunt oroarea celor care fac sport şi pentru a căror îngrijire trebuie să avem un program corect, altminteri riscăm să ne stricăm antrenamentul. Nu o dată mi s-a întâmplat să nu pot să fac exerciţiile pentru picioare de la o bătătură sub unghie sau o pedichiură prost făcută.

Aşa că, pe lângă încălţăminte potrivită şi mănuşi de protecţie, nu strică să aplicaţi pe cuticule o soluţie keratolitica, de la farmacie sau din magazinele de cosmetice profesionale, care înmoaie cuticula şi bătăturile de sub unghii. Pentru bătăturile din talpă puteţi apela la creme speciale, branțuri şi şosete speciale, dar, din experienţă, o cremă aplicată constant, seara, pe talpă, şi o pilă abrazivă cu granulaţie fină, fac minuni, dacă sunt folosite regulat.

Şi, nu în ultimul rând, pentru o îngrijire corectă a picioarelor, trebuie să ne facem regulat pedichiură. La salon sau acasă e mai puţin important, însă trebuie acordată atenţie formei unghiilor. La sport ele trebuie să fie scurte, şi colțurile îndepărtate corect, fără a fi tăiate violent.

Îngrijirea e aproape la fel de importantă ca o rețetă sănătoasă care te poate inspira și îți va oferi energie pentru întreaga zi sau pentru a avea un corp armonios.

Nu e necesar să cheltuiţi mult pe creme scumpe, dar o preocupare constantă pentru starea pielii este importantă.


COMENTARII
  • Dani pe 17.08.2018 la 13:22 Răspunde

    Eu am scapat de cosuri dupa o cura de 2 luni cu derminax.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii