Cum am reusit sa scap de dependenta de cafea

12.09.2018

„Buna, sunt Cori si sunt dependenta de cafea, dar ma tratez”. Asa ar trebui sa inceapa descrierea mea si ar fi chiar adevarata. De ani de zile imi incep diminetile cu doua cani mari de cafea tare, continui la pranz cu inca o cana si, daca am vreo cina, un espresso ristretto inchide ziua. Stiu si eu ca e prea multa cofeina, doar le recomand tuturor clientilor mei sa limiteze consumul de cafea.

In afara de faptul ca stiu ca nu e sanatos sa bei cafea in exces, de data asta chiar trebuie sa renunt la cafea. Am planificat in iarna o calatorie in Peru, calatorie care are o buna parte de spiritualitate si meditatie si pentru asta trebuie sa adopt un regim strict vegetarian si sa renunt la orice forma de stimulente, inclusiv cafea. Daca la capitolul mancare si renuntare la alcool nu am nici cea mai mica problema, ideea de a renunta la cafea imi da batai de cap.

Norocul a venit din partea unei prietene care alapteaza si care era la fel de dependenta de cafea ca si mine. Si am intrebat-o cum face acum, cand chiar nu are voie sa bea cafea. Mi-a spus ca este foarte fericita de când a descoperit Inka. Nu ar fi crezut ca o băutura din cereale poate fi atât de buna și gustoasa. Și mai mult decât atât, o poți consuma in orice moment al zilei, fără restricții! Iar cu lapte este delicioasa!

Asa ca am dat o fuga la supermarket si am gasit, sper, solutia la problemele mele. Imi dau foarte bine seama ca trebuie sa reduc semnificativ consumul de cofeina, pentru sanatatea mea pe termen lung. Analizand de ce beau totusi atata cafea dimineata mi-am dat seama ca de fapt imi place sa ma trezesc cu o bautura calda in fata, in timp ce citesc cate ceva, iar restul de cani de cafea de peste zi sunt tot din categoria „nevoie de o pauza cu ceva bautura calda si aromata”.  Deci, planul meu pentru prima luna e sa raman la o singura cafea pe zi, dimineata si sa le inlocuiesc pe restul cu Inka.

Inka e o bautura produsa din ingrediente complet naturale: secara, orz si cicoare si, pe langa faptul ca este o sursa de minerale, vitamina B si fibre, are si un gust tare, tare bun. Poate fi preparata in multe feluri: cu lapte sau fara, cu lapte de migdale sau de cocos, poate fi savurata rece sau fierbinte. Este recomandata femeilor insarcinate, proaspetelor mamici care alapteaza si cardiacilor, dar mai ales persoanelor preocupate de un stil de viata sanatos, in care vor sa limiteze impactul negativ al cafelei, oboselii accentuate si stressului cotidian.

Pentru ca imi plac bauturile aromate, varianta in care imi place cel mai tare Inka este sa o beau amestecata cu lapte de cocos si migdale, obtinand astfel o bautura calduta si aromata, perfecta pentru momentele in care am nevoie de o pauza bine-meritata!

 

Articole Similare


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii