Fatete dentare Emax

07.03.2017
Contact 1

Fatete dentare Emax a fost solutia pentru care am optat ca sa rezolv problema dintilor mei afectati de bruxism si aliniati nu tocmai perfect. Pana sa ajung sa decid trecerea la fatete dentare Emax am purtat un an aparat dentar, am mers regulat la medicul dentist pentru sigilarea smaltului dentar si la fiecare cateva luni am facut cate o curatare temeinica a dintilor cu Airflow, la cabinete stomatologice. Din pacate, materialul genetic prost, cu un smalt subtire si transparent m-a facut sa nu am niciodata confortul de a zambi din toata inima, stiind ca dintii mei sunt nealiniati, cu tendinta de ciobire si ingalbenire.

Decizia mea a fost sa merg la Smile Design by Dr Abboud sa imi pun fatetele, iar acum urmeaza pasul al doilea, sa imi corectez si dintii de jos, tot pentru acelasi obiectiv cosmetic. De cand am optat pentru fatete dentare ma simt increzatoare sa rad cu gura pana la urechi i zambesc larg si urmez cu atentie pasii de intretinere si ingrijire a lor, respectiv imi fac periajul timp de cateva minute dupa masa, folosesc ata dentara pentru curatarea spatiilor interdentare si port gutiera pentru bruxism ori de cate ori am o perioada agitata.
fatete dentare

Multa lume are tot felul de intrebari despre fatete, asa ca l-am invitat sa raspunda la ele pe Dr Ayman Abboud, de la Smile Design Bucuresti, pentru a oferi mai multe informatii despre avantajele si dezavantajele acestei proceduri de corectare a dintilor

  • Cum se aplica fatetele dentare Emax?

Fatetele dentare Emax se aplica pe dintii naturali, print-un procedeu non-invaziv.  Aplicarea propriu- zisa presupunere cimetarea adeziva a fatetelor la nivelul smaltului dentar, sub actiunea lampii UV.

In sedinta in care medicul impreuna cu pacientul hotarasc ca acesta este un bun canditat pentru fatete dentare, se intiaza procedeul terapeutic, acesta presupune realizarea unei simulari a rezultatului final in ceea ce priveste forma viitoarelor fatete denatre. Urmeaza apoi pregatirea dintilor, care nu presupune clasica slefuire ca la coroanele dentare, amprentarea si transferul informatiei in laboratorul de tehnica dentara unde se realizeaza fatele Emax, urmanad apoi a fi aplicate pacientului.

despre-cori-2

  •  Din ce materiale se fabrica fatete dentare?

Fatetele dentare pot fi din materiale compozite care se realizeaza direct in cabinetul dentar, materiale nu foarte stabile coloristic in timp si nu suficent de rezistente, sau din materiale ceramice, singurele folosite atunci cand realizam “Hollywood Smile”.

Ceramica exista pe piata de cateva zeci de ani, timp in care s-au realizat multe imbunatatiri ale structurii, compozitiei si calitatii optice. Fatetele ceramice Emax sunt produsul unui upgarde tehnologic, realizate prin tehnologia Cad Cam, cu ajutorul carei informatia digitala prin care s-a desenat viitorul zambet al fiecarui pacient  este transpusa pe dintii pacientului. Fatele Emax reprezinta produsul finit al  imbinarii tehnologiei cu arta.

  • Cum se face pregatirea dintelui pentru fatete dentare?

Pregatirea dintelui in vederea aplicarii fatetelor dentara este absolut necesara in vederea adeziunii si rezistentei fatetelor. Slefuirea dintelui se realizeaza non- invaziv, fara a periclita rezistenta acestuia. Frezele de prepare folosite pentru fatete sunt extrem de fine pentru ca atunci cand pregatim dintele ramanem in smalt si deci suntem minim-invazivi. Trebuie create microretentii pentru substanta de cimentare. Fatetele dentare libere, necimentate, sunt foarte fragile, insa o data aplicate pe dinte creaza un corp comun cu acesta si devin extrem de rezistente.

  • In ce fel este dintele afectat in urma montarii de fatete dentare?

Fatetele dentare au fost lansate pe piata dupa indelungate studii care au cercetat posibilul gard de afectare al smaltului la aplicarea fatetelor dentare, mai ales ca alegem sa montam fatete in principal din motive estetice, insa ,ne dorim ca dintii sa ramana sanatosi. Prin urmare momentul in care fatetele denatre au devenit unul din tratementele din cabientul de medicina dentara ,a fost acela in care s-a concluzionat ca  prepararea dintelui pentru realizarea unei fatete denatre nu afecteaza smaltul, daca este facuta corect si se respecta ghidurile internationale.

Estetica dentara tine cont de functionaliate si invers astfel incat toate manoperele international agreate si care se practica in cabinetul de mediciana dentara sunt in prefecta concordanat cu mentinerea sanatatii dintilor.

Uneori, rar, se poate intampla ca una dintre fatete sa cada, insa in aceasta situatie putin probabila, pacientul se va prezenta la cabinet si fateta se recimenteaza fara alte complicatii.

  •  Este adevarat ca trebuie schimbate periodic fatetele dentare?

Fatetele dentare, daca sunt ingrijite corespunzator, daca se respecta indicatiile medicului si se face control si curatarea periodica, nu trebuie schimbate.  Se schimba doar daca a aparut o fisura sau o fractura la nivelul unei fatete, lucru  care poate apare in urma nerespectarii indicatiilor.

  •  Pentru cine sunt potrivite fatetele dentare?

 Pacientii aleg varianta de reabilitare orala cu fatete dentare atunci cand isi doresc imbunatatirea zambetului, deci din motive estetice. Fatetele sunt recomdate pacientilor cu spatii dentare  ample sau usoare inghesuiri, celor care au o forma a dintilor care nu este in armonie cu forma fetei, pacientilor care prezinta carii multiple frontale si care prin aplicare si reaplicare de compozit slabesc rezistenta dintelui, celor care isi doresc dinti mai albi si nu ii pot obtine prin albire dentara.

  • Ce riscuri apar la aplicarea fatetelor dentare?

Aplicarea fatetelor dentare nu presupune niciun risc. Nu exista efecte adverse ale fatetelor. Smaltul dentar nu este afectat prin pregatirea dintelui in vederea cimentarii unei fatete. Fateta dentara este manopera stomatologica cea mai putin invaziva.

Pentru ca tehnologia a avansat si dispunem astazi de toate mijloacele si aparatura necesara pentru realizarea fatetelor dentare, cand vorbim de timp si acesta s-a imbunatatit in favoarea pacientilor care atunci cand isi doresc o schimbare a zambetului si-o doresc cat mai repede.

Astfel din momentul in care se ia prima amprenta pentru realizarea simularii fatetelor dentare pana la cimentare dureaza aproximativ 14 zile si presupune 2-3 vizite in cabinet.

Procesul presupune, asa cum mai sus am mentionat, prima sedinta in care se fac poze, si se ia amprenta pentru realizarea simularii, apoi se deseneaza viitorul zambet si viitoarele fatete, informatie care se transfera prin intermediul unei simulari pe dintii pacientului, simulare a formei fatetelor, urmeaza pregatirea dintilor si amprenta finala pentru realizarea fatetelor. Iar ultima etapa este aplicarea fatetelor, adica cimentarea.

Procedeul nu este unul dureros, fiecare pacient insa are un grad de toleranta la durere diferit. Dintii pot deveni sensibili in cursul cimentarii fatetelor datorita procedeului de pregatire a dintelui in vederea adeziunii, si mai ales din cauza deshidratariii dintelui.  Se intampla asta pentru ca zona de cimentare trebuie sa fie foarte  bine uscata, iar dintele natural in cursul tratarii se deshidrateaza si devine sensibil. Sensibilitatea este temporara, ea disparand in cateva zile.

Pentru mai multe informatii de specialitate si un consult va recomand sa solicitati o programare la cabinetul Smile Design by Dr Abboud, situat in Piata Amzei, str Intrarea Amzei nr 2, telefon 0749418848


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii