Reţete raw vegan: Salată de ciuperci

19.11.2013
Reţete raw: Salată de ciuperci

O salată de ciuperci cu avocado și caju este gustoasă și sănătoasă, o rețetă raw vegan bună de încercat.

Ingrediente

  • 15 ciuperci medii
  • 1 lingură ulei de măsline presat la rece
  • zeama unei lămai mari
  • 2 linguri oţet balsamic (fără zahăr)
  • sare
  • rozmarin
  • 1 ceapă mică roşie
  • 1 avocado
  • 15 nuci de caju rehidratate 8 ore sau peste noapte
  • câteva fire de pătrunjel şi mărar
  • 1 căţel de usturoi
  • Preparare

    Ciupercile se taie felii subţiri şi se pun într-un vas larg, în strat subţire. Se adaugă peste ele zeamă de lămâie, uleiul, oţetul balsamic, sarea, rozmarinul. Se lasă la marinat în frigider peste noapte.

    Avocado-ul se pune în blender împreună cu nucile de caju rehidratate, zeama de lămâie, căţelul de usturoi şi, opţional, o linguriţă de ulei de măsline. Se mixează până când rezultă o “maioneză” fină.

    Peste ciupercile marinate se toarnă maioneză, se adaugă ceapă tocată mărunt, pătrunjelul şi mărarul.

    Vezi și alte rețete raw vegan care merită încercate.


    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii