Reţete raw vegan: Chiftele

14.11.2013
Reţete raw vegane: Chiftele

Bucătăria raw vegană este o încântare a gustului şi o minune pentru sănătate, iar reţeta de mai jos este destul de uşor de preparat. Ingredientele trebuie mărunţite, se foloseşte mult răzătoarea, blenderul sau robotul de bucătărie, iar pentru că unele ingrediente necesită deshidratarea, se folosesc şi instrumente speciale de bucătărie.

Între ustensilele de bucătărie de care ai nevoie, cel mai adesea se regăseşte deshidratorul, care este un fel de “cuptor” al bucătăriei raw-vegane. Deşi termenul este forţat, utilizările deshidratorului sunt multiple şi uşurează foarte mult viata celor care îmbrăţişează o dietă raw vegană. Deshidratorul scoate apa din alimente şi le încălzeşte până la 47 de grade, menţinând, totodată, tot conţinutul de enzime şi vitamine al alimentelor. Blenderul sau procesatorul de alimente este un alt instrument foarte util în bucătăria raw-vegană, cum este şi cuţitul de feliere specială pentru spaghete de legume.

Ingrediente

  • 20 de migdale
  • 1 morcov mediu
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă medie
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură de susan măcinat şi 1 lingură de seminţe de susan întregi
  • suc proaspăt din 2 roşii medii şi un ardei roşu mic
  • 2 linguri tărâţe psyllium
  • boia de ardei dulce
  • cimbru
  • sare
  • mărar şi pătrunjel
  • Preparare

    Se pisează/macină migdalele. Se rad fin morcovul, dovlecelul, ţelină. Se taie ceapă, usturoiul, pătrunjelul şi mărarul. Se blenduiesc roşiile împreună cu ardeiul.

    Se amestecă toate ingredientele şi se frământă cu mâna sau robotul de bucătărie până când ajung la consistentă compoziţiei de chiftele tradiţionale. Dacă mai este nevoie de lichid, se adaugă apă plată.

    Se modelează cum doreşte fiecare. Se lasă la deshidratat, la 40 de grade, 10-12 ore.

    Vezi și alte rețete raw vegan care merită încercate.


    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii