Reţete raw vegan: Plăcintă cu migdale

25.11.2013
“Plăcintă” raw-vegană

Nu este deloc greu să ai o alimentație inspirată ca raw vegan. Vom vedea cum poți face ușor o plăcintă cu migdale.

Reţetele raw vegane postate săptămâna aceasta sunt oferite de Mădălina, o foarte drăguţă şi înţeleaptă adeptă a bucătăriei raw-vegane, care şi pe mine m-a făcut să introduc în meniul meu de post câte o masă raw-vegană pe zi.

Plăcintă cu migdale

Ingrediente

  • 1 cană de migdale
  • apă
  • 1 lingură ulei de măsline presat la rece
  • mix de condimente: cimbru, rozmarin, busuioc
  • câteva roşii mici
  • ardei tăiat fâşii
  • ceapă tăiată fâşii subţiri
  • cubuleţe de tofu
  • Preparare

    Migdalele se pun în blender cu uleiul de măsline, condimentele şi apă, atât cât să iasă o „cocă”.

    “Coca” de întinde în strat subţire cu mâinile sau cu făcăleţul (e lipicioasă, cu făcăleţul e mai greu) şi apoi se taie în pătrate sau triungiuri. Se lasă la deshidratat peste noapte.

    Se face suc de roşii la blender. După ce „coca” s-a întărit în deshidrator, se unge cu sucul de roşii. Se pun deasupra legumele feliate şi tofu.

    Se lasă la deshidratat încă câteva ore, în funcţie de cât este de puternic deschidratorul şi preferinţa celui care le consumă.


    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii