Retete

Retete culinare sanatoase pentru regimuri speciale de slabit. Invata sa mananci tinand cont de valorile nutritive din mancare astfel incat sa poti pastra corpul cat mai sanatos.

Retele sunt usor de urmat, contin ingrediente sanatoase, utile regimurilor de slabire eficienta.

18.05.2015

Cina usoara cu pui si spanac


In unele zile habar nu am ce sa gatesc pentru cina. Mai ales cand am destul de putin timp la dispozitie si nici nu am prea multe provizii in bucatarie. Imi place sa gatesc sanatos, insa si mai mult imi place sa mananc mancare gustoasa, asa ca problema mancatului sanatos se complica si mai tare in cazul meu.

Azi aveam in frigider un pui de tara, pe care il scosesem din congelator inca de aseara. Evident ca aveam in plan sa gatesc altceva, dar mi-am dat seama ca nu mai am timp sa merg sa fac cumparaturile si oricum, lunea, piata e proasta si in supermarket mai gasesti doar niste legume triste ramase de peste weekend. Asa ca azi de dimineata, in timp ce ma pregateam pentru ziua de azi, am pus puiul intreg intr-un vas de sticla cu capac, bine frecat cu condimente pentru pui din gama Delhaize si Jamie Oliver. Am mai adaugat un pahar de apa si am pus vasul de sticla in cuptorul setat pe 170 de grade, pe ghidajul de mijloc al tavilor, ca sa nu se arda puiul. Dupa vreo ora (trebuie verificat cam din 15 in 15 minute, ca sa nu se arda) am ridicat capacul, am setat cuptorul in varianta de incalzire grill si temperatura de 200 de grade. In circa 5 minute puiul era rumenit si crocant. Apoi am scos puiul din cuptor, l-am lasat la racit pe aragaz in vas acoperit si am plecat la munca .

Dupa birou am realizat ca aveam nevoie de o garnitura la puiul de mai sus, iar in frigider aveam un praz si in congelator doua pungi de spanac frunze si o punga de ardei gras. Asa ca am improvizat o garnitura, fara sa stiu ce iese.

IMG_20150518_164821Prazul taiat rondele groase se inabusa in putin ulei de floarea soarelui, apoi se lasa deoparte. Intre timp se pune la fiert spanacul congelat. Cand se dezgheata, se lasa putin la scurs in sita pentru legume. Intr-o tigaie adanca se pune prazul la incalzit si cand uleiul se incinge putin, se adauga cuburile de ardei gras, o ceapa tocata marunt si spanacul. Se „sfaraie ” pret de 3-5 minute, pana cand se inmoaie putin frunzele de spanac. Se adauga sare, piper si eventual un catel de usturoi maruntit. Pentru ca spanacul poate da balonare si disconfort digestiv, e bine sa adaugam si 2-3 linguri de cous-cous din grau integral. Se lasa cateva minute pana se hidrateaza si se inmoaie cous-cous-ul.

IMG_20150518_172145Sosul de rosii uscate si chilli se face destul de simplu: se mixeaza in blender o lingura de maioneza, putina pasta de ardei iute si rosii uscate si se mai adauga putina zeama de lamaie. Se trece prin sita si se decoreaza cu pudra de rosii uscate cu usturoi si boia de ardei iute.

Este o combinatie usor de facut, pentru ca in perioada in care puiul se coace in cuptor poti face orice alta activitate in casa, iar spanacul e gata in 10-15 minute, timp in care poti pregati in liniste sosul.

Micul meu dejun


Zilele mele incep diferit, in functie de activitatile pe care le am programate in agenda. Asa ca e firesc sa si mananc diferit, in functie de gradul de oboseala cu care ma confrunt, antrenamentele pe care le fac in cursul zilei ori numarul de ore pe care il aloc activitatilor de birou.

Varianta care imi place cel mai mult este rezervata zilelor de weekend ori celor in care nu trebuie sa plec de acasa in viteza. O omleta facuta cu 3 oua, ceapa alba inabusita  intr-o lingura de ulei, cu ardei gras si ciuperci proaspete,  este alegerea mea pentru zilele in care incep ziua linistita, fara insa sa am prea mult timp liber pentru masa de pranz. Ca sa imi acopar necesarul de nutrienti, langa omleta isi gaseste locul un ardei gras rosu si 2-3 wasa cu fibre.

In zilele in care alerg dimineata, micul dejun inseamna o cafea mare cu lapte de soia si doua felii de paine cu unt de arahide si o banana. Astfel, am energie pentru cei 10 kilometri de alergare matinala.

In zilele lungi si obositoare, incep ziua cu un bol de fulgi de hrisca si mei, seminte de susan si chia si vreo 3 linguri de merisoare uscate, inmuiate in lapte de migdale si cocos.

Si, desigur, exista intotdeauna optiunea de a pleca in fuga, dupa ce am baut o cafea cu lapte. Insa am mereu la mine cate o punga de migdale crude si cate o cutie de biscuiti integrali de ovaz, fara zahar adaugat, asa ca reusesc sa ma organizez si sa mananc masa de dimineata in masina, in traficul aglomerat al capitalei.

Ar fi minunat sa traim in fiecare moment o viata perfect organizata, cu un program ferm si bine pus la punct. Din pacate, cel mai adesea, trebuie sa facem fata situatiilor neprevazute si nici programul nostru de munca nu respecta intotdeauna intervalul 9-17, asa ca e important sa gasim solutii creative si echilibrate in contextul individual al vietii noastre de zi cu zi.

Eu nu sunt  o fana a micului dejun, nu imi este in mod natural foame dimineata. Insa am invatat, in timp, sa nu sar peste mesele principale ale zilei si sa mananc chiar daca nu simt o nevoie acuta de a o face. Pentru ca, cel mai adesea, cand sarim peste mesele principale, ori descoperim ca ne izbeste o pofta nejustificata de dulce peste 6-8 ore, ori in ziua respectiva nu avem energie sau nu ne concentram asa cum am avea nevoie.

Un mic dejun echilibrat inseamna sa mancam la 1 ora dupa trezire, sa consumam 10-15% din ratia calorica zilnica si sa punem accentul pe proteine de calitate  si pe surse de glucide cu absorbtie lenta (pseudocereale si cereale integrale, paine integrala cu seminte, legume). De asemenea, e foarte important sa incercam sa mancam diversificat si sezonier, pentru un plus de sanatate !

27.04.2015

Reteta de paste pentru pranz


In timpul sedintelor de consiliere pentru un stil de viata echilibrat primesc mereu intrebari despre paste. Pentru ca, dupa multi ani in care ni s-a spus ca nu e bine sa ne apropiem macar de glucide cand vrem sa slabim, a intrat cumva in folclor faptul ca trebuie sa elimini grupe intregi de alimente din alimentatia zilnica, ca sa pierzi din kilogramele in plus. Asa ca intrebarile despre cate o reteta de paste pentru pranz apar inevitabil in fiecare sedinta de consiliere.

Eu insami am cautat multa vreme sa gasesc o varianta in care sa pot avea din cand in cand paste in alimentatie, pentru ca imi plac foarte tare.

Inainte de a va prezenta reteta de paste pentru pranz trebuie insa sa va spun ca e important sa alegem produse sanatoase. Putem opta pentru paste fara gluten, paste de orez, de quinoa sau de hrisca. In ultima perioada am folosit mult pastele de quinoa si cele de orez, dar si cele cu hrisca sunt interesante. Au insa o textura mai aspra si trebuie folosite mai multe condimente, pentru aroma si savoare.

tumblr_n4e5ia3DnM1rodxmao1_1280

Pentru doua portii este nevoie de 100 de g de paste fara gluten (se cantaresc inainte de fierbere), 400 de g de rosii cherry, doua cepe albe, 3-4 catei de usturoi, 10 bile de mozarella (merge facuta si cu cuburi de cas de vaca nu foarte sarat, la fel de bine), busuioc proaspat, ulei de masline.

Pastele se fierb in apa cu sare al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, se spala in apa rece si se lasa deoparte pana ajung la temperatura camerei.

Se taie rosiile cherry in jumatati si se inabusa in tigaia ceramica la foc mic, apoi se toaca marunt ceapa si usturoiul si se adauga peste rosii, impreuna cu un praf de sare (eu folosesc sare de Guerande, nefiltrata, pentru aroma intensa), o lingura de pudra de rosii uscate si se lasa la foc mic, pana se inmoaie ceapa. Se inchide focul, se lasa se raceasca 30 de minute si se adauga o lingura de ulei de masline .

Pastele se amesteca bine cu sosul de rosii, se adauga bilele de mozarella si se presara busuioc proaspat tocat. E o salata de paste ideala pentru pranz, in zilele in care seara iesiti la antrenament. Pentru a avea un stil de viata sanatos este important sa avem o alimentatie sanatoasa si echilibrata, care sa includa toate grupele de alimente (cata vreme nu avem alergii sau intolerante alimentare, bine inteles), in care mancarea sa fie gustoasa, preparata dietetic si cat mai variata. Iar aceasta reteta de paste pentru pranz este perfecta pentru sezonul cald, este aromata si reprezinta o alternativa mai sanatoasa pentru a ne satisface pofta de paste. Reteta de paste pentru pranz e la fel de savuroasa si fara adaosul de branzeturi, pentru cine prefera o alimentatie fara lactate.

16.11.2014

Budinca de chia si caise


Pentru maine dimineata mi-am pregatit o budinca de chia si caise, pentru ca poftesc la un mic dejun dulce si satios.  Si cum nu vreau sa mananc prostii si incerc sa evit cerealele care contin gluten am optat pentru mei si chia. Deci iata o solutie pentru post- reteta de budinca de chia si caise, cu lapte de cocos, o varianta de mic dejun sau de gustare sanatoasa.

Caisele congelate sunt utile iarna pentru ca isi pastreaza textura si aroma atunci cand le decongelam. Laptele de cocos, in varianta degresata si organica, este in mod natural dulceag, dar nu are adaos de zahar.  Este deci o optiune foarte buna pentru retetele de budinca. Este mai util decat laptele de soia, migdale, orez sau alune pentru ca nu are zahar adaugat sau stabilizatori.

Ingrediente pentru budinca de chia si caise, cu lapte de cocos:
o caserola mare de caise congelate.
o jumatate de cutie de lapte de cocos degresat.
seminte de chia.
fulgi de mei.
pentru decor putem opta pentru:
merisoare si cirese uscate sau dulceata de caise

Mod de preparare pentru budinca de chia si caise:

Se mixeaza o caserola de caise (decongelate) cu 1/2 cutie de lapte de cocos degresat si se adauga 5-5 linguri de chia si 5-6 linguri de fulgi de mei. Se da la frigider si se lasa peste noapte pana se inmoaie semintele de chia.

Se taie cuburi cateva caise, se hidrateaza doua linguri de merisoare si o lingura de cirese uscate si se adauga deasupra budincii. Sau se poate adauga o lingura de dulceata de caise pentru a fi servit dimineata. Se serveste intr-un pahar sau un bol de sticla si se decoreaza frumos cu cateva bucati de caise si fulgi de cocos.

Poate fi o gustare pentru dimineata sau o varianta de mic dejun. Este o reteta pentru post, vegana.

07.11.2014

Heinner şi bucătăria mea


De ceva vreme îmi căutăm un blender electric pentru bucătărie şi un storcător de legume şi fructe, odată cu mutarea mea în noul apartament. Am avut recent ocazia să testez produsele Heinner şi am fost plăcut impresionată de ceea ce a ieşit.

Blenderul de masă Green Mix m-a ajutat să pun în practică nişte supe crème perfecte pentru toamnă, reţete cărora le-am dus dorul de când mi-am schimbat bucătăria. Pasează bine legumele, supele ies cremoase şi catifelate şi blenderul este robust şi încăpător. De asemenea, butoanele luminoase sunt foarte vizibile şi părţile componente se demontează şi se montează fără bătăi de cap şi se spală foarte bine şi uşor.

Storcătorul de fructe şi legume are o sită specială pentru colectat spumă, caracteristică foarte utilă pentru cei ca mine, care au ceva sechele din copilăria chinuită de suc de morcov şi măr. Mi-a plăcut şi faptul că nu trebuie să mărunţesc legumele înainte de stoarcere deoarece gura de alimentare este largă şi permite să introduci în storcător legume şi fructe întregi sau în bucăţi mari. Am folosit storcătorul pentru câteva reţete de smoothie-uri şi sucuri de legume detox şi pentru întărirea sistemului imunitar, de care avem mare nevoie când trecem la sezonul rece şi vrem să ne ferim de guturai.

Supă cremă picantă de morcov

Se trag puţin la tigaie 4 morcovi tăiaţi felii şi 2 cepe mărunţite, apoi se adaugă 3 căni de apă, un sfert de ţelină şi se lasă la fiert până se înmoaie rădăcinoasele. Pentru fierbere se poate folosi apă sau supă clară de legume. Când sunt fierte, se adaugă un vârf de linguriţă de chilli, de praf de coriandru şi un vârf de linguriţă de chimen măcinat. Se lasă să se răcească puţin şi se mixează în blender până la omogenizare completă. Se ornează cu frunze de coriandru verde, puţină smântână de cocos şi susan negru.

Detoxifiere şi drenaj

Ai nevoie de un castravete curăţat de coajă, 4 tije de ţelină, 2 mere fără coajă. Sucul se obţine prin stoarcere la storcător, apoi se adaugă în blender împreună cu sucul de la o jumătate de lămâie şi o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel fără tulpini. Este un smoothie care scade retenţia de apă şi
este un foarte bun diuretic, ideal pentru perioada premenstruală, când reţinem în mod natural apă-sub influenţă hormonilor.

Suc de toamnă

Ai nevoie de o jumătate de sfeclă roşie, 3 morcovi, ¼ rădăcină de ţelină, un măr fără coajă şi o pară fără coajă, se storc fructele şi legume în storcător şi se adaugă puţină zeamă de lămâie. Este un suc vitaminizant, întăritor al sistemului imunitar şi, pentru decorare, poţi folosi o linguriţă de polen. Este ideal pentru micul dejun, datorită conţinutului mai mare de zaharuri din fructe.

Vă invit și pe voi să descoperiți produsele Heinner pe www.heinner.ro. Spor la gătit!

IMG_1713

IMG_1714

IMG_1715

IMG_1716

111

19.10.2014

Chiftelute sanatoase cu dovlecei


Imi aduc aminte de chiftelutele cu dovlecei din copilarie, cand stateam cuminte la bunica mea acasa, asteptand sa se raceasca minunatiile aurii pe coltul aragazului. Amusinam pofticioasa aroma de ceapa rumena si mirosul de marar proaspat si chiar si acum, la mai bine de 20 de ani de cand se intamplau toate acestea, am imaginea clara a bucatariei curate, racoroase, cu mobila alba si perdelute cu dantela la geam. Bucataria bunicii mele a fost intotdeauna un loc al fascinatiei pentru mine, iar acum, la 31 de ani ai mei, pastrez cu nostalgie caietul ei de prajituri scris ordonat, desenele pentru tricotaje si cartea de bucate transmisa in familie, din bucatarie in bucatarie si din casa in casa. Memee,strabunica mea, facea notite pe marginea cartii cu creionul. Mama Naty, bunica-mea, nu se indura sa mazgaleasca pe carti. Asa ca isi punea cartonase cu notite in cartea deja imbatranita. Cand am plecat de acasa, am luat cu mine doar cartile. Chiar si pe cele de bucate, iar acum imi stau acasa, cuminti, asteptand sa fie readuse la viata bogata pe care au trait-o. Bunica mea facea inca parte dintr-o generatie de femei care reusea sa imbine cu gratie si chirurgicala eficienta cariera, viata de familie si cea gospodareasca. A fost un cadru didactic exceptional, formand generatii intregi de elevi. De o frumusete rapitoare, i se spunea Bombonica si, fara a fi in vreun fel exagerat de cocheta, era de o eleganta si de o delicatete innascuta. A stiut mereu sa tina casa in ordine ( veneau zeci de elevi pe saptamana la meditatii acasa si era intotdeauna ordine desavarsita, desi eu si vara-mea ne jucam isteric in biroul de studiu) iar bucataria si gospodaria nu au avut de suferit niciodata din pricina programului ei incarcat. Asa am crescut eu, iar uneori mi se face dor de toata aceasta lume a echilibrului si linistii casnice.

Revenind, insa, la chiftelutele de dovlecei, bunica-mea nu a gatit niciodata gras sau cu prajeli. Maestra a bucatariei dietetice si flexitariene cu mult inainte sa se inventeze termenii, a aplicat intotdeauna delicatetea si bunul simt din viata si in pregatirea mancarii. Asa se face ca am mostenit toate aceste „inventii” culinare. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de dovlecei de marime medie, care sa nu aiba prea multe seminte. Daca totusi au seminte, eliminati-le inainte de a da dovleceii pe razatoare.

Ingredientele :
1-2 dovlecei potriviti, dati pe razatoarea mare
cate o lingura de faina integrala pentru fiecare dovlecel
cate un ou batut bine pentru fiecare dovlecel
cate un puf de ulei din spray-ul de gatit pentru fiecare dovlecel
putina faina integrala pentru a forma chiftelutele

Pregatirea:
Se dau pe razatoare dovleceii (curatati de seminte) si se presara cu putina sare. Se storc de zeama si se lasa la scurs intr-o sita de plastic pentru cateva minute.
Intre timp se toaca foarte marunt cate o ceapa mica pentru fiecare dovlecel (se poate folosi procesatorul de mancare pentru a marunti complet ceapa) si se toaca marunt si cate o jumatate de legatura de marar pentru fiecare dovlecel .
Se bate bine cate un ou pentru fiecare dovlecel in parte.
Pentru fiecare dovlecel se pregateste cate o lingura de faina integrala.

Prepararea:
Oul batut se amesteca bine cu faina, cu putin piper si se adauga apoi dovlecelul ras si scurs, mararul si ceapa. Se condimenteaza cu piper si se amesteca bine pentru omogenizare.
Se pune pe foc mic o tigaie ceramica in care se adauga un puf de ulei din sprayul de gatit.
Cu o lingura, se ia din amestecul de dovlecel, fara sa adunam prea mult ou batut. Se formeaza in palma o chifteluta si se presara putina faina integrala ca sa nu le lipeasca. Se pune in tigaie si se lasa pe foc mic pana capata o culoare aurie, apoi se intoarce cu o spatula. Se pun in tigaie chiftelele fara sa se atinga, apoi se sterge tigaia cu un servetel si se pulverizeaza din nou putin ulei pentru gatit.

Se servesc la temperatura camerei sau doar putin caldute, ca garnitura sau in salate, ori la micul dejun impreuna cu putina branza telemea si un ardei.

23.09.2014

Mic dejun cu cereale si proteine


Micul dejun este extrem de important pentru o alimentatie sanatoasa, iar asta stim deja! Cerealele si proteinele de buna calitate sunt intotdeauna o solutie buna pentru micul dejun, pentru ca ne echilibreaza corpul dupa 8 ore in care si-a onsumat rezervele de energie, astfel ca dimineata rezervele corpului de glicogen sunt reduse la minim. Mai ales daca facem sport seara si apelam la o cina usoara, ne putem oferi dimineata un inceput delicios de zi!
Ingredientele:
o cupa de izolat proteic de zer cu aroma de vanilie(fara coloranti adaugati si cu indulcitori naturali, gasiti pe site-urile de suplimente pentru sportivi)
o cana lapte de cocos light (organic si fara grasimi hidrogenate, gasiti pe site-urile de alimente organice)
4 linguri fulgi de orez
2 linguri de chia
o smochina
o lingura fulgi de cocos
putina scortisoara

Prepararea:
Seara se mixeaza laptele de cocos cu izolatul proteic de vanilie in mixerul de bucatarie si se adauga fulgii de orez. Se toarna intr-un bol si se adauga semintele de chia. Se lasa la rece pana dimineata, cand se adauga smochina taiata, fulgii de cocos si putina scortisoara.

E delicios!

20.09.2014

Reteta pentru supa crema de dovlecei


Reteta pentru supa crema de dovlecei este una simpla si utila atunci cand vrei sa obtii si carne de pui care sa aiba gust si o supa buna. Asadar, pe langa dovlecei, la prepararea acestei retete folosim o baza de supa clara de pui, mai precis apa in care am fiert 4 jumatati de piept de pui impreuna cu o jumatate de telina, o radacina de pastarnac, una de patrunjel si un morcov, o ceapa si un praf de sare. Supa in care a fiert carnea se strecoara si se foloseste pentru reteta cu dovlecei, iar carnea fiarta poate fi folosita in salate, sandwichuri sau preparate cu legume, avand un gust bun si o textura frageda.

 

Ingredientele pentru supa crema de dovlecel:
1 l supa clara de pui strecurata prin sita fina
radacina de telina si albitura care au fiert impreuna cu carnea
4 dovlecei taiati cuburi
2 cepe
200 ml smantana dulce 12% grasime
legume uscate pentru supa un plic

Reteta pentru supa crema de dovlecel:
Dupa ce zeama de carne a fost strecurata, se pun la fiert  dovleceii taiati cuburi si cele doua cepe tocate grosier si se lasa la foc mediu 5-10 minute, adaugandu-se si plicul de legume pentru supa deshidratate. Acest condiment este disponibil in sectiunile de condimente bio din supermarket si trebuie aleasa o varianta care nu contine potentiatori de gust.

Cand dovleceii s-au inmuiat, se adauga albitura care a fiert impreuna cu pieptul de pui si se mixeaza direct in cratita cu mixerul vertical. Se adauga smantana dulce si se omogenizeaza, apoi se potriveste gustul: se adauga sare, piper alb si eventual putin usturoi maruntit (optional) .

05.09.2014

Panzanella cu dovlecei si rosii


Panzanella este o salata de vara care contine cu precadere rosii si paine prajita. Exista multe variante de panzanella, dar eu prefer aceasta varianta de panzanella cu legume coapte, care este foarte usor de facut si este un excelent preparat pentru finalul sezonului cald. Este un preparat aromat, satios si usor, care poate fi mancat ca fel principal in zilele de post sau ca garnitura, acompaniind excelent puiul preparat dupa retete mediteraneene. Panzanella cu dovlecei si rosii se poate manca atat calda, cat si rece, fiind in mod egal savuroasa

Ingrediente:
-un zucchini
-un dovlecel normal
-o ceapa rosie
-500g rosii cherry
– o ciabatta de buna calitate (puteti folosi si bagheta frantuzeasca sau pave)
-ulei pentru gatit

Pentru dressing:
-ulei extravirgin de masline
-zeama de la o jumatate de lamaie
-2 linguri de otet de vin rosu
-patrunjel proaspat
-verdeturi asortate(dupa gust, puteti folosi chives, marar, tarhon, hasmatui etc)
-2 linguri de capere

Prepararea:
Dovlecelul si zucchini-ul se taie in sferturi si apoi in bucati de 1 cm grosime. Ceapa se taie in felii groase si apoi se marunteste in bucati mai mari. Painea se taie si ea in felii uniforme de 1 cm grosime. Intr-o lingura de ulei de gatit, se pune la foc mic, intr-o tigaie adanca ceapa si se gateste cateva minute, fara sa se rumeneasca. Apoi se scoate si se da deoparte intr-un castron. In aceeasi tigaie se prepara dovleceii la foc mediu-ridicat, fara sa mai adaugam ulei. Dovleceii trebuie sa se rumeneasca putin la exterior, dar sa ramana crocanti. Cand sunt gata, se scot si ei si se pun peste ceapa. Rosiile cherry se pun cu o lingura de ulei si sare grunjoasa in aceeasi tigaie, la foc rapid, amestecand cu o lingura de lemn ca sa nu se arda. Cand sunt coapte si incep sa se deschida usor, se iau de pe foc si se adauga peste celelalte legume, amestecand usor, ca sa nu zdrobim legumele. Acum se gusta si se potrivesc de sare.

Painea se coace in cuptor sau direct in tigaia pe care am folosit-o pentru legume. Personal, folosesc tigaia si nu o spal, ca painea sa isi ia si din aroma lasata de legume. Trebuie sa fie rumenita, dar nu arsa. Feliile de paine coapte se taie in bucati mai mici si se scot pe un platou, fara sa le asezam unele peste altele, ca sa nu se bureasca si sa se inmoaie.

Dressingul se face in blender sau in mixerul mic de bucatarie: se mixeaza caperele cu verdeata curatata de codite si 2-4 linguri de ulei de masline. Apoi se potriveste dupa gust cu zeama de lamaie si otetul de vin. Dressingul nu trebuie sa fie foarte acru sau acid, ci proaspat si aromat.

Asamblarea salatei: se amesteca legumele cu feliile de paine coapta, apoi se adauga dressingul uniform, se amesteca si se gusta. Abia acum se potriveste de sare si, daca este prea acid (un gust acru intepator) se dilueaza o lingurita de miere in putina apa rece si se completeaza pana la obtinerea unui gust placut).

Se decoreaza cu frunze de busuioc proaspat si se mananca imediat dupa adaugarea dressingului. Ca sa o transportati la birou sau sa o consumati mai tarziu dupa preparare, rece, puneti legumele intr-un recipient, painea intr-o punguta si dressingul intr-o sticluta si faceti asamblarea inainte de masa.