Retete usoare cu macrou de la RIO Mare

02.04.2018

Romanii se afla pe ultimele locuri in Europa in ceea ce priveste consumul de peste si astfel pierd multe dintre beneficiile aduse sanatatii prin consumul regulat de peste. Macroul este un peste oceanic bogat in acizi grasi esentiali omega-3, este o sursa de proteine de buna calitate si de asemenea ne asigura un aport sanatos de vitamina D si seleniu. Iata si doua retete simple cu macrou, foarte usor de preparat acasa!

In fiecare saptamana ar trebui sa mancam cel putin doua portii de peste oceanic pentru a ne imbunatati starea de sanatate. Beneficiile aduse de consumul regulat de peste oceanic se mentin si in cazul pestelui congelat sau al conservelor de peste, in egala masura cu cele aduse de consumul de peste proaspat.

RIO Mare a lansat o noua gama de produse din peste, ce contin macrou la gratar. O conserva din gama Grilled Mackerel reprezinta o portie de proteine de buna calitate, ce ne asigura un continut ridicat de Omega3, vitamine (A,D,E,K) si minerale (calciu, seleniu, magneziu).

Pe langa utilizarea clasica a conservelor de peste – in salate sau diferite tipuri de sandwich, am testat si doua retete de chiftelute de peste preparate la cuptor si va recomand sa le testati si voi – sunt foarte usor de facut si foarte, foarte gustoase!

 

Chiftelute cu macrou si legume

  • un sfert de ardei rosu taiat cuburi
  • un sfert de ardei galben taiat cuburi

  • 2 lingurite de parmesan ras
  • 2 lingurite de patrunjel verde

  • o conserva de RIO Mare Grilled Mackerel natur
  • o conserva de RIO Mare Grilled Mackerel cu ulei de masline

  • un praf de piper alb
  • 4 linguri de pesmet

Se scurg bine de sos conservele de peste si se amesteca in procesatorul de mancare ingredientele pana se obtine o pasta omogena. Se formeaza cu lingura chiftelute, in palma, apoi se aplatizeaza usor. Se coc la cuptor, la 200 de grade, in tava acoperita de hartie pergament pana se rumenesc usor – circa 10 minute. Se pot presara cu putin parmezan deasupra, dupa preferinte. Se pot consuma ca atare, cu garnitura de legume mediteraneene sau se pot folosi in sandwich-uri, reci.

Chiftelute picante de macrou

  • o conserva RIO Mare Grilled Mackerel in ulei de masline ,scursa
  • o conserva RIO Mare Grilled Mackerel in sos chili, scursa

  • o lingura couscous aromat din cereale cu legume, pus la hidratat in apa fierbinte cu zeama de lime
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 linguri de patrunjel verde

  • o jumatate de morcov ras amesteca cu un sfert de ardei gras galben taiat cuburi
  • pasta de ardei iute dupa gust.

Ingredientele se mixeaza in procesatorul de mancare pana se obtine o pasta omogena. Se potrivesc de gust, ele trebuie sa fie picante si usor sarate pentru a contrabalansa gustul dulce al morcovului si al ardeiului.

Cu o lingurita se formeaza chiftelute mici, rotunde si se mai dau o data prin pesmet ca sa isi pastreze forma. Se coc la cuptor, in tava acoperita de hartie pergament, la 220 de grade, circa 7 minute.

Se servesc cu o garnitura facuta din bok choi, varza de bruxelles, zucchini, morcovi si ardei gras rosu la cuptor sau cu legume asiatice la wok. Merg de asemenea folosite reci, in salate ce contin morcovi, porumb dulce, ardei si salata verde, impreuna cu sos de soia si zeama de lamaie.

 

Va incurajez sa incercati sa fiti cat mai creativi in bucatarie si sa experimentati gusturi si texturi diferite, sa testati produse noi si sa gasiti acel echilibru intre confort si alegeri sanatoase.

In zilele in care nu puteti avea acces la peste proaspat puteti opta pentru acest tip de conserve premium, de foarte buna calitate de la RIO Mare.  Puteti testa diferite retete si astfel veti reusi sa aveti o alimentatie echilibrata si diversificata.

 

 

 

Articole Similare


COMENTARII
  • Graviola pe 02.06.2018 la 14:14 Răspunde

    Super reteta. As dori sa incerc aceasta reteta. Imi poti spune, te rog unde pot gasi aceste conserve? Multumesc! Arata super!

    • Cori Grămescu pe 05.06.2018 la 23:04

      La orice supermarket cu produse mai rasarite, gen mega, carrefour, cora, kaufland


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii