Dorada la sare cu sparanghel şi morcov

25.02.2014
Dorada la sare cu sparanghel şi morcov

Carnea de pește, este, în același timp, sățioasă și gustoasă. Dacă nu știați, Dorada este un pește pe care îl puteți folosi la o reţetă pentru slăbire.

Doradă cu sparanghel și morcov:

  • O dorada
  • 3 kg de sare grunjoasă
  • o lămâie
  • un ou
  • o tulpină de rozmarin şi una de coriandru verde
  • piper roz
  • o legătură sparanghel
  • un morcov
  • muştar Dijon maille cu hrean
  • ulei de măsline o lingură
  • Dorada se curată şi se spală bine, apoi se şterge cu grijă cu un prosop curat, că să nu rămână apă în interiorul ei.

    Într-o tavă mai adâncă se face un pat de 1 cm de sare grunjoasă în care se aşează rozmarinul şi coriandrul, peste care se aşează dorada( se pot pune câteva felii de lămâie în burtă peştelui înainte de coacere).

    Sarea rămasă se amestecă până la omogenizare cu albusul de ou, după care se aşează cu grijă deasupra peştelui, formând o crustă groasă. Se pune în cuptorul deja încins la 180 de grade pentru 30 de minute şi se verifică temperatura cărnii cu termometrul de carne – când a ajuns la 60 de grade în interiorul peştelui, carnea se scoate din cuptor.

    Pentru garnitură morcovul se taie felii subţiri şi se face sautee în puţină apă cu ulei, un praf de sare şi piper. Când e gata, se adaugă o lingură de muştar şi se lasă câteva minute să se omogenizeze aromele. Sparanghelul se curăţă, se fierbe 2-3 minute în apă cu sare, se scoate în apă cu gheaţă şi se mai trage apoi câteva secunde la tigaie cu puţin ulei şi sare.

    Dorada se scoate din crustă, se filetează şi se servesc file-urile pe patul de morcovi cu muştar, împreună cu tije de sparanghel şi câteva felii de lămâie proaspătă.

    Vezi și alte rețete sănătoase care te vor inspira și îți vor oferi energie pentru întreaga zi sau pentru a avea un corp armonios.


    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii