Curcan la cuptor, rețetă simplă pentru masă cu mulți invitați

24.03.2014
Curcan la cupor, o reteta simpla si buna

Reuniunile mari, numeroase, nu trebuie să fie o corvoadă. Vă propun o rețetă simplă de curcan la cuptor pentru o masă sățioasă la care aveți mulți invitați și trebuie să pregătiți 18 porții.

Ingrediente:

  • jumătate de piept de curcan
  • 10 ouă
  • 4 morcovi
  • o rădăcina albitură
  • ¼ ţelină
  • 3 cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • 3 legături de pătrunjel
  • o legătură de mărar
  • 2 linguri de pesmet de pâine
  • Preparare:

    Se mărunţesc în robotul de bucătărie morcovii, albitura, ţelina şi cepele şi se lasă să se înăbuşe la foc mic. Tot în robot se face o pastă pieptul decurcan şi se mixează cu condimente pentru carne de pasăre.

    Se adaugă pasta de carne peste legume şi se lasă să fiarbă înăbuşit până se prepară carnea. Se bat ouăle, se amestecă bine cu pătrunjelul şi mărarul tocat mărunt.

    Când carnea e fiartă, se scoate din tigaie şi se omogenizează cu oul bătut. Apoi, se adaugă cele 2 linguri de pesmet de pâine. Se pune compoziţia în forme de chec şi se lasă la cuptor până se încheagă oul. Se poate adaugă pastă de ardei iute sau tabasco dacă mâncaţi picant.

    Se serveşte caldă cu legume şi salată şi sos de muştar, rece la micul dejun în sandwich cu ardei sau tăiată cuburi, în salatele asortate. Se poate reîncălzi, în caz că o luaţi la pachet pentru prânzul la birou.

    Vezi și alte rețete sănătoase care te vor inspira și îți vor oferi energie pentru întreaga zi sau pentru a avea un corp armonios.


    COMENTARII
    • Toma Tanțica pe 23.02.2019 la 10:30 Răspunde

      Ce bine arata..am sa imcerc si eu retetele tale ..multumesc


    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii