Cină ușoară cu pui și spanac

18.05.2015
Cina usoara cu pui si spanac

Îmi place să gătesc sănătos, însă şi mai mult îmi place să mănânc mâncare gustoasă, aşa că problema mâncatului sănătos se complica şi mai tare în cazul meu, după o zi obositoare.

În unele zile habar nu am ce să gătesc pentru cină, mai ales când am destul de puţin timp la dispoziţie şi nici nu am prea multe provizii în bucătărie.

Cum am ales o cină cu carne de pui

Azi aveam în frigider un pui de ţară, pe care îl scosesem din congelator încă de aseară. Evident că aveam în plan să gătesc altceva, dar mi-am dat seama că nu mai am timp să merg să fac cumpărăturile şi oricum, lunea, piaţa e proastă şi în supermarket mai găseşti doar nişte legume triste rămase de peste weekend.

Preparare cărnii dimineața

Aşa că azi de dimineaţă, în timp ce mă pregăteam pentru ziua de azi, am pus puiul întreg într-un vas de sticlă cu capac, bine frecat cu condimente pentru pui din gama Delhaize şi Jamie Oliver. Am mai adăugat un pahar de apă şi am pus vasul de sticlă în cuptorul setat pe 170 de grade, pe ghidajul de mijloc al tăvilor, ca să nu se ardă puiul. După vreo oră, trebuie verificat cam din 15 în 15 minute, ca să nu se ardă, am ridicat capacul, am pornit grill-ul la cupotor şi am reglat temperatura de 200 de grade.

În aproximativ 5 minute puiul era rumenit şi crocant. Apoi, am scos puiul din cuptor, l-am lăsat la răcit pe aragaz în vas acoperit şi am plecat la muncă .

Pregătirea seara a prazului și spanacului

După birou am realizat că aveam nevoie de o garnitură la puiul de mai sus, iar în frigider aveam un praz şi în congelator două pungi de spanac frunze şi o pungă de ardei gras. Aşa că am improvizat o garnitură, fără să ştiu ce iese.

IMG_20150518_164821

Prazul tăiat rondele groase se înăbuşă în puţin ulei de floarea soarelui, apoi se lasa deoparte. Între timp, se pune la fiert spanacul congelat. Când se dezgheaţă, se lăsă puţin la scurs în sită pentru legume. Într-o tigaie adâncă se pune prazul la încălzit şi, când uleiul se încinge puţin, se adăugă cuburile de ardei gras, o ceapă tocată mărunt şi spanacul.

Se lasă la prăjit 3-5 minute, până când se înmoaie puţin frunzele de spanac. Se adăugă sare, piper şi eventual un căţel de usturoi mărunţit. Pentru că spanacul poate da balonare şi disconfort digestiv, e bine să adăugăm şi 2-3 linguri de cous-cous din grâu integral. Se lasă câteva minute până se hidratează şi se înmoaie cous-cous-ul.

IMG_20150518_172145

Sosul de roșii uscate și chilli

Se prătește destul de simplu: se mixează în blender o lingură de maioneză, puţină pasta de ardei iute şi roşii uscate şi se mai adăugă puţină zeamă de lămâie. Se trece prin sită şi se decorează cu pudră de roşii uscate cu usturoi şi boia de ardei iute.

Este o combinaţie uşor de făcut, pentru că în perioada în care puiul se coace în cuptor poţi face orice altă activitate în casă, iar spanacul e gata în 10-15 minute, timp în care poţi pregăti în linişte sosul.

Vezi câteva rețete de gustări sănătoase care te vor inspira, se pregătesc ușor și sunt plăcute.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii