Ce trucuri te salveaza ca sa mananci sanatos cand nu ai timp?

15.03.2019

Cele mai multe dintre clientele mele nu au timp. Fie din cauza programului de lucru, fie din cauza unei vieti de familie foarte solicitanta, fie din cauza amandurora, subiectul lipsei de timp apare in mod constant in discutiile noastre despre gatit sanatos.

 

Adevarul e ca le inteleg, pentru ca si eu trec prin situatii similare de cele mai multe ori – locuiesc langa una din pietele mari din Bucuresti si totusi am luni intregi in care nu reusesc sa ajung sa imi cumpar mancare din piata.

 

Iata cateva trucuri care te salveaza cu eficientizarea gatitului:

  • In primul rand, e foarte util sa gatesti cate 2-3 portii de mancare o data. In felul acesta, reduci semnificativ timpul de pregatire a meselor. Daca vorbim de mancarea de mazare, dureaza la fel de mult sa o pregatesti pentru una, respective trei portii.
  •  

  • Alt truc foarte util e sa asortezi mancarea gatita cu diferite salate, pentru a evita plictiseala. O portie de spanac sotat poate deveni o garnitura interesanta pentru o salata de quinoa cu morcov ras sau poate acompania foarte bine o salata de ardei copti.
  •  

  • Prepara mancarea in cantitati mai mari si apoi dichiseste-o cu tot felul de sosuri si condimente. De exemplu, sautee-ul de morcovi poate fi condimentat cu zeama de lime, chimen si chilli pentru o nota exotica sau il poti asorta cu patrunjel verde, piper alb si zeama de lamiae, pentru o aroma traditionala.
  •  

  • Foloseste legume congelate pentru garnituri, ai mai multe optiuni usor de preparat si eviti plictiseala culinara.

 

Pentru mine, introducerea legumelor congelate in diversitatea alimentara a fost mana cereasca, luand in considerare programul foarte incarcat pe care trebuie sa il gestionez zilnic.

Folosesc de ceva vreme gama Bonduelle Vapeur pentru ca sunt gata in doar 3 minute. Cel mai mult imi place ca sunt preparate la abur inainte de ambalare si astfel isi pastreaza gustul bun. In caz ca nu stiati, legumele care sunt selectionate pentru congelare sunt culese in perioada in care sunt perfect coapte. Procesul prin care legumele Bonduelle Vapeur isi pastreaza gustul bogat si se prepara atat de rapid tine de pregatirea lor imediat dupa recoltare, la abur – este cea mai sanatoasa modalitate de a prepara legumele. Apoi sunt congelate rapid in mediu controlat si astfel se pot gati in doar 3 minute.

 

Recunosc, m-am indragostit de mazarea si de legumele mexicane Bonduelle Vapeur, mai ales ca acum a inceput postul si ma bazez pe preparate echilibrate, pe care sa le pot gati in cel mai scurt timp!

 

Pana pe 31 martie puteti castiga pe loc premii, in marile magazine, atunci cand achizitionati doua produse Bonduelle Vapeur.

Articole Similare


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii