Antricot de vită picant cu cartofi dulci, îngheţată de ţelină şi salată verde picantă

24.02.2014
Antricot de vită picant cu cartofi dulci, îngheţată de ţelină şi salată verde picantă

Vă prezint mai jos o rețetă bună pentru a crește masa musculară și rezistența la exerciții fizice intense.

Ingrediente:

  • Antricot de vită maturat New York/porterhouse 250 g
  • Un cartof dulce
  • ¼ rădăcină de ţelină mare, o ceapă
  • 2 linguri smântână dulce/smântână de cocoş
  • salată iceberg (1/4 căpăţână)
  • pentru vinaigrette: sos Tabasco verde, muştar maille cu hrean, ulei de măsline, zeamă de la o lămâie
  • Preparare:

    Carnea de vită se marinează în sosul făcut cu sos tabasco după preferinţă, o lingură e muştar, o lingură de ulei de măsline, piper timp de 4-6 ore, iar cu 30 de minute înainte de preparare se scoate la temperatura camerei în vas acoperit.

    Pentru îngheţata de ţelină se pune cu câteva ore înainte de servire la fiert ţelina tăiată felii şi ceapă întreagă, în apă cu un praf de sare. Când ţelina e fiartă, se scot din apă şi se amestecă cu mixerul vertical împreună cu cele 2 linguri de smântână dulce până la omogenizarea completă, după care se pune piureul rezultat într-o folie de celofan şi se modelează ca o bilă, după care se lasă la congelator câteva ore, până îngheaţă complet.

    Cartoful copt se pregăteşte în acelaşi timp cu friptura, pentru că se face repede. Se taie în formă de chipsuri subţiri şi se pune la copt în cuptorul cu ventilatorul pornit. Se aşează feliile de cartof pe hârtie de copt în tavă şi se stropesc cu 2-3 pufuri de ulei, după care se presară sare grunjoasă şi un praf de piper cu rozmarin. Se lasă la copt câteva minute, urmărindu-se din când în când să nu se ardă.

    Pentru prepararea cărnii se încinge bine o tigaie, apoi se adaugă 2 pufuri de ulei pentru prăjire şi se lasă carnea la prăjit în vasul descoperit câte un minut pe fiecare parte, apoi se reduce flacăra la minim şi se acoperă vasul – dacă doriţi carnea medium-rare se mai lasă 3 minute, dacă o doriţi medium 4-5 minute, dacă o doriţi well done 6 minute, apoi se ridică de pe foc.

    Pentru servire, din salata iceberg tăiată julienne şi asezonată cu o vinaigrette dintr-o lingură de muştar iute, una de ulei de măsline, zeamă de la ½ lămâie şi un praf de sare se face o salată de acompaniament, într-un bol separat. Pe farfuria de servire se aşează carnea şi lângă ea se face o floare din fulgii de cartof dulce, în centrul căreia se aşează bila de îngheţată de ţelină. Se garniseşte cu sare vulcanică şi piper proaspăt măcinat după gust.

    Vezi și alte rețete de gustări sănatoase care te vor inspira, se pregătesc ușor și sunt plăcute.


    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii