Reteta pentru supa crema de dovlecei

20.09.2014

Reteta pentru supa crema de dovlecei este una simpla si utila atunci cand vrei sa obtii si carne de pui care sa aiba gust si o supa buna. Asadar, pe langa dovlecei, la prepararea acestei retete folosim o baza de supa clara de pui, mai precis apa in care am fiert 4 jumatati de piept de pui impreuna cu o jumatate de telina, o radacina de pastarnac, una de patrunjel si un morcov, o ceapa si un praf de sare. Supa in care a fiert carnea se strecoara si se foloseste pentru reteta cu dovlecei, iar carnea fiarta poate fi folosita in salate, sandwichuri sau preparate cu legume, avand un gust bun si o textura frageda.

 

Ingredientele pentru supa crema de dovlecel:
1 l supa clara de pui strecurata prin sita fina
radacina de telina si albitura care au fiert impreuna cu carnea
4 dovlecei taiati cuburi
2 cepe
200 ml smantana dulce 12% grasime
legume uscate pentru supa un plic

Reteta pentru supa crema de dovlecel:
Dupa ce zeama de carne a fost strecurata, se pun la fiert  dovleceii taiati cuburi si cele doua cepe tocate grosier si se lasa la foc mediu 5-10 minute, adaugandu-se si plicul de legume pentru supa deshidratate. Acest condiment este disponibil in sectiunile de condimente bio din supermarket si trebuie aleasa o varianta care nu contine potentiatori de gust.

Cand dovleceii s-au inmuiat, se adauga albitura care a fiert impreuna cu pieptul de pui si se mixeaza direct in cratita cu mixerul vertical. Se adauga smantana dulce si se omogenizeaza, apoi se potriveste gustul: se adauga sare, piper alb si eventual putin usturoi maruntit (optional) .

Articole Similare


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii