Rețetă pentru supă cremă de dovlecei

20.09.2014
Reteta pentru supa crema de dovlecei

Rețeta pentru supa cremă de dovlecei este una simplă și utilă atunci cand vrei să obți și carne de pui care să aibă gust și o supă bună.

Pe langă dovlecei, la prepararea acestei rețete folosim o bază de supă clară de pui, mai precis apa în care am fiert 4 jumătăți de piept de pui împreună cu o jumătate de țelină, o rădăcină de păstârnac, una de pătrunjel și un morcov, o ceapă și un vârf de sare. Supa în care a fiert carnea se strecoară și se folosește pentru rețeta cu dovlecei iar carnea fiartă poate fi folosită în salate, sandwichuri sau preparate cu legume, având un gust bun și o textură fragedă.

Ingrediente:

  • 1 supă clară de pui, strecurată prin sita fină
  • 1 rădăcină de țelină și albitura care au fiert împreună cu carnea
  • 4 dovlecei tăiați cuburi
  • 2 cepe
  • 200 ml smântană dulce 12% grăsime
  • 1 plic de legume uscate pentru supă
  • Preparare:

    După ce zeama de carne a fost strecurată, se pun la fiert dovleceii tăiați cuburi și cele două cepe tocate grosier. Se lasă la foc mediu 5-10 minute, adăugându-se și plicul de legume deshidratate pentru supă. Acest condiment este disponibil în secțiunile de condimente bio din supermarket și trebuie aleasă o variantă care nu conține potențiatori de gust.

    Când dovleceii s-au inmuiat, se adaugă albitura care a fiert împreună cu pieptul de pui și se mixează direct în cratița, cu mixerul vertical. Se adaugă smântana dulce și se omogenizează, apoi se potrivește gustul: se adaugă sare, piper alb și, eventual, puțin usturoi mărunțit (opțional).

    Vezi și alte rețete de gustări sanatoase care te vor inspira, se pregătesc ușor și sunt plăcute.


    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii