Reteta de paste pentru pranz

27.04.2015

In timpul sedintelor de consiliere pentru un stil de viata echilibrat primesc mereu intrebari despre paste. Pentru ca, dupa multi ani in care ni s-a spus ca nu e bine sa ne apropiem macar de glucide cand vrem sa slabim, a intrat cumva in folclor faptul ca trebuie sa elimini grupe intregi de alimente din alimentatia zilnica, ca sa pierzi din kilogramele in plus. Asa ca intrebarile despre cate o reteta de paste pentru pranz apar inevitabil in fiecare sedinta de consiliere.

Eu insami am cautat multa vreme sa gasesc o varianta in care sa pot avea din cand in cand paste in alimentatie, pentru ca imi plac foarte tare.

Inainte de a va prezenta reteta de paste pentru pranz trebuie insa sa va spun ca e important sa alegem produse sanatoase. Putem opta pentru paste fara gluten, paste de orez, de quinoa sau de hrisca. In ultima perioada am folosit mult pastele de quinoa si cele de orez, dar si cele cu hrisca sunt interesante. Au insa o textura mai aspra si trebuie folosite mai multe condimente, pentru aroma si savoare.

tumblr_n4e5ia3DnM1rodxmao1_1280

Pentru doua portii este nevoie de 100 de g de paste fara gluten (se cantaresc inainte de fierbere), 400 de g de rosii cherry, doua cepe albe, 3-4 catei de usturoi, 10 bile de mozarella (merge facuta si cu cuburi de cas de vaca nu foarte sarat, la fel de bine), busuioc proaspat, ulei de masline.

Pastele se fierb in apa cu sare al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, se spala in apa rece si se lasa deoparte pana ajung la temperatura camerei.

Se taie rosiile cherry in jumatati si se inabusa in tigaia ceramica la foc mic, apoi se toaca marunt ceapa si usturoiul si se adauga peste rosii, impreuna cu un praf de sare (eu folosesc sare de Guerande, nefiltrata, pentru aroma intensa), o lingura de pudra de rosii uscate si se lasa la foc mic, pana se inmoaie ceapa. Se inchide focul, se lasa se raceasca 30 de minute si se adauga o lingura de ulei de masline .

Pastele se amesteca bine cu sosul de rosii, se adauga bilele de mozarella si se presara busuioc proaspat tocat. E o salata de paste ideala pentru pranz, in zilele in care seara iesiti la antrenament. Pentru a avea un stil de viata sanatos este important sa avem o alimentatie sanatoasa si echilibrata, care sa includa toate grupele de alimente (cata vreme nu avem alergii sau intolerante alimentare, bine inteles), in care mancarea sa fie gustoasa, preparata dietetic si cat mai variata. Iar aceasta reteta de paste pentru pranz este perfecta pentru sezonul cald, este aromata si reprezinta o alternativa mai sanatoasa pentru a ne satisface pofta de paste. Reteta de paste pentru pranz e la fel de savuroasa si fara adaosul de branzeturi, pentru cine prefera o alimentatie fara lactate.

Articole Similare


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii