Restaurante

21.05.2015

#breakfastculture la M60, un mic dejun sanatos si plin de energie pozitiva


Cand Razvan de la M60 mi-a propus sa ne gandim la un proiect comun care sa fie centrat in jurul micului dejun sanatos, plin de energie pozitiva,  m-am inveselit brusc si abia asteptam dimineata de azi. In primul rand pentru ca nu sunt in mod natural o persoana matinala, insa m-am educat sa ma trezesc devreme. In al doilea rand pentru ca nu imi este in mod natural foame de dimineata, dar m-am educat sa mananc micul dejun sanatos. Si mai ales pentru ca e prima data cand creez retete pentru o cafenea, ceea ce, trebuie sa recunosc, m-a speriat putin.

E foarte important sa mentinem echilibrul in viata noastra de zi cu zi si de acolo am pornit cu ideea acestui eveniment in care oamenii sa isi readuca atentia asupra primei mese a zilei. Cum suntem cu totii mai mult pe drumuri si in alergatura, e foarte usor sa pierzi contactul cu propriul corp si cu nevoile nutritionale reale, asa ca am gandit o varianta care sa imbine elemente de alimentatie sanatoasa cu obiceiurile oamenilor foarte implicati in activitatile lor profesionale. Asa s-a nascut ideea unui mic dejun echilibrat nutritional, servit intr-o cafenea in care cele mai multe dintre mese erau ocupate de oameni care erau la munca.

20.05.2015

Locuri în care îmi place să ies


Mare parte din activitatea mea profesională presupune să particip la întâlniri mai mult sau mai puţin formale cu cei cu care colaborez. Aşa că sunt mai mereu în căutare de locuri plăcute în care să pot, după caz, să beau un ceai ori o cafea sau să mănânc o masă bună şi sănătoasă. Aşadar, iată o listă cu câteva locuri în care merg des, în care mă simt bine şi cele câteva motive pentru care le aleg.

Dacă trebuie să am o întâlnire la prânz şi urmează să mănânc ceva în oraş, am două opţiuni : Grano, pe strada Puţul lui Zamfir şi E3 by Entourage, la Piaţa Floreasca. La Grano ador mâncarea tipic italienească, făcută cu atenţie şi cu ingrediente foarte bune. În plus, cred că ei fac şi cele mai bune sendvişuri din oraş, plăcerea mea pentru weekend-urile în care am cursurile de MBA la Maastricht School of Management. La E3 îmi plac mult terasa şi salata de ton roşu. Şi faptul că găsesc uşor loc de parcare.

10.02.2015

Luna mea Rawmazing


Luna Ianuarie a inceput complicat pentru mine, cu o stare emotionala complicata, cu o oboseala accentuata de lipsa unei vacante asa cum aveam nevoie si cu multa multa treaba. Am simtit atunci, la inceputul anului, nevoia unei solutii sanatoase, confortabile si care sa ma scuteasca de bataia de cap asociata cu pregatirea meselor mele pentru la birou.

Inainte de a scrie acest review, trebuie sa va spun cate ceva despre programul meu la sala. Petrec la birou multe ore, dupa un program nu tocmai ordonat. Adica lunea si vinerea stau la sala doar dupa un program de 6 ore, miercurea sunt complet libera si martea si joia am program lung, de dimineata pana seara. Fac in medie 1.5 ore de sport pe zi, asta la sala si in unele zile mai si alerg. In plus, nu am fost niciodata genul de persoana care sa se sature cu 3 frunze, asa ca pentru toate aceste motive (efort fizic ridicat, apetit ridicat si un nivel crescut de activitate fizica) am optat sa mi se livreze la birou atat masa de pranz cu tot cu desert si cina impreuna cu o gustare pentru amiaza.