Mananc

A manca sanatos este pentru mine fundamentul unui corp puternic. Imi place sa ma simt bine, sa am energie si un tonus bun, iar modul in care ne alimentam influenteaza semnificativ acest aspect. Asa ca scriu despre mancare sanatoasa in context urban, adica ce poate manca un om ocupat, care lucreaza in orasele aglomerate ale tarii si care doreste sa obtina un echilibru intre mancarea sanatoasa si placerea gustului. Tot aici vorbesc si despre mancarea potrivita in dietele de slabire, pentru ca eu cred ca alimentatia potrivita pentru slabire trebuie sa reinceapa sa devina mancare si nu o lista de ingrediente si calorii.

Ca nutritionist militez pentru o alimentatie echilibrata si sustenabila in raport cu stilul de viata individual si asta promovez si catre clientii cu care lucrez pentru consilierea in slabire si catre viitorii nutritionisti pe care ii formez in cadrul cursului acreditat in care predau si despre asta scriu si aici. Tot in aceasta sectiune scriu recomandari despre restaurantele in care merg, despre felurile de mancare pe care le comand si despre cafenelele in care imi place sa petrec timp, pentru ca a manca sanatos nu ar trebui sa insemne sa iti sacrifici viata sociala, iar mie imi place mult sa ies in oras.

Budinca de chia si caise
16.11.2014

Budincă de chia și caise


Pentru mâine dimineața mi-am pregătit o budincă de chia și caise, pentru că poftesc la un mic dejun dulce și sățios. Și, cum nu vreau să mănânc prostii și incerc să evit cerealele care conțin gluten, am optat pentru mei și chia. Iată o soluție pentru post: rețeta de budincă de chia și caise, cu lapte de cocos, o variantă de mic dejun sau de gustare sănătoasă, vegană.

Chiftelute sanatoase cu dovlecei
19.10.2014

Rețetă tradițională – Chifteluțe cu dovlecei


Uneori, nu doar un aliment sau masă delicoasă produc satisfacție ci și amintirea că ele sunt după o rețetă tradițională din familie. Vă voi spune mai multe despre povestea și rețeta pentru chifteluțele dietetice cu dovlecei din casa bunicii mele.

Mic dejun cu cereale si proteine
23.09.2014

Mic dejun cu cereale și proteine


Micul dejun este extrem de important pentru o alimentație sănătoasă, iar asta știm deja! Mai ales dacă facem sport seara și apelăm la o cină ușoară, dimineața poate începe cu cereale. Vă propun o rețetă delicoasă, ușor de pregătit.

Reteta pentru supa crema de dovlecei
20.09.2014

Rețetă pentru supă cremă de dovlecei


Rețeta pentru supa cremă de dovlecei este una simplă și utilă atunci cand vrei să obți și carne de pui care să aibă gust și o supă bună.

Salată de vară - Panzanella cu dovlecei și rosii
05.09.2014

Salată de vară – Panzanella cu dovlecei și rosii


Panzanella este o salată de vară care conține cu precădere roșii și pâine prăjită. Există multe variante de panzanella dar eu o prefer pe cea cu legume coapte. Este foarte ușor de făcut și este un excelent preparat pentru finalul sezonului cald.

Un preparat aromat, sățios și ușor, care poate fi mâncat ca fel principal în zilele de post sau ca garnitură, acompaniază excelent puiul preparat după rețete mediteraneene. Panzanella cu dovlecei și roșii se poate mânca atât caldă, cât și rece, fiind in mod egal, savuroasă.

Retetă de prânz - lipie cu pui și tahini 3

Rețetă de prânz – lipie cu pui și tahini


Lipia cu pui si tahini aduce un aport corect de energie, grăsimi sănătoase, glucide cu absorbție lentă, proteine cu profil complet de aminoacizi și fibre. Este o alegere confortabilă pentru zilele în care nu aveți timp, la birou, să luați o pauză completă de masă dar aveți nevoie de ceva sățios.

Toamna, sport si dieta
02.09.2014

Toamna, sportul și dieta


Toamna, venim relaxați după vacanță și, adesea, cu câteva kilograme în plus. Dintr-o dată, ne trezim la realitate. Constatăm că nu avem un plan clar pentru ce avem acum de făcut dar avem nevoie de unul. Începutul toamnei este o perioadă problematică pentru corp, sport și dietă, în general.

Reţete de supă cremă de legume
04.06.2014

Reţete de supă cremă de legume


Supa cremă este ușor de consumat și hrănitoare. Îți propun câteva rețete de supe cremă cu legume pentru o dietă echilibrată dar variată.

Uleiurile alimentare: uleiul de măsline, cel de floarea soarelui, cele vegetale şi cel de nucă de cocos
28.05.2014

Uleiurile alimentare pe larg: măsline, floarea soarelui, vegetale şi cel de nucă de cocos


Uleiurile alimentare de floare soarelui, măsline, vegetale, de nucă de cocos, sunt folosite în aproape toate rețetele, fie că vorbim de salate sau diverse mâncăruri gătite. Este bine să știm că, dincolo de preferințe, sunt anumite precauții la consum și există uleiuri recomandate sau contraindicate pentru diferite preparate.