Inka o iarna rece, dar frumoasa!

09.12.2018

A durat doua luni de zile sa imi fixez obiceiul de a nu mai comanda cate o cafea de fiecare data cand aveam o pauza, iar eu ma simt mai bine ca oricand. Am un somn mult mai odihnitor decat pana acum, am un nivel constant de energie si, din fericire pentru mine, am descoperit noi si noi alternative la cafea.

In sezonul rece, cand e tare frig afara, parca mai mult ca oricand am simtit nevoia de a ma relaxa in fata unei cani fierbinti si aromate. In perioada asta tin si post si oricum incerc sa limitez in dieta mea zilnica aportul de zaharuri procesate, asa ca iata cateva retete pe care le-am incercat si care-mi plac.

Am optat pentru bautura Inka pentru ca poate fi consumata in orice moment al zilei. Este o bautura din cereale, fara cofeina si care contine exclusiv ingrediente naturale, fiind totodata foarte bine acompaniata de condimentele specifice iernii: scortisoara, nucsoara, miere sau portocale. Pentru mine este o optiune foarte sanatoasa pentru ca pot imparti o cana cu bunica mea de 86 de ani care nu mai are voie sa consume cafea, dar si pentru serile in care imi doresc sa ma relaxez la un film sau la o carte si o cana calda si aromata care sa inlature frigul si oboseala.

Inka cu ciocolata neagra:

  • 2 lingurițe de Inka
  • 2 lingurițe de caimac, lapte condensat sau smantana de cocos
  • o cana de lapte de migdale
  • o lingurita de fulgi de ciocolata neagra

Se amesteca Inka cu o cana de lapte de migdale incalzit, se adauga 2 lingurite de lapte condensat sau smantana de cocos si se presara fulgii de ciocolata neagra

Inka cu arome exotice:

  • 6 linguriţe de Inka
  • o lingurita de miere
  • 300ml de lapte de nucă de cocos
  • doua păstăi de cardamon verde
  • 2 beţişoare de scorțișoară
  • 100ml de apă

Pentru doua portii: se infuzeaza in apa clocotita pastaile de cardamon. Betele de scortisoara se pun la incalzit in laptele de cocos, fara sa se aduca la fierbere. Peste amestecul de Inka si miere se toarna apa in care a fost infuzat cardamonul, apoi se omogenizeaza amestecul. Se adauga laptele de cocos cu aroma de scortisoara. Rezulta doua portii, cat sa imparti cu cel drag.

 

Inka cu susan:

  • 3 linguri de Inka
  • 1 lingură de pasta Tahini
  • o păstaie de vanilie proaspătă
  • 1 linguriţă de miere
  • 10g de susan
  • 200ml de lapte de migdale
  • 200ml de apă

Este o alternativa satioasa si aromata la o  ciocolata fierbinte. O parte din pastaia de vanilie se pune in laptele vegetal amestecat cu miere, la incalzit. Cand este aproape gata, se adauga pasta de tahini si se omogenizeaza. Inka se dizolva in apa calduta, apoi se toarna peste laptele aromatizat. Se scoate pastaia de vanilie. Se toarna in doua cani, se decoreaza cu susan si se imparte in liniste si bucurie cu o prietena.

Imi place foarte tare bautura Inka, pentru ca poate fi consumată în orice moment al zilei, o poți include în momentele magice petrecute cu familia în perioada sărbătorilor, când petreci timpul de relaxare doar cu tine sau chiar înainte de culcare! 

Articole Similare


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii