Crema picantă de dovlecei

14.02.2014
Crema picantă de dovlecei

Ingrediente pentu 6 porţii

2 cepe mari
2 kg dovlecei
o cutie 250 ml smântână de gătit 12%
o linguriţă unt de cocoş
o linguriţă nucşoară
o linguriţă condimente „nouvelle cuisine” legume picante kamis
susan negru pentru decor
sare nefiltrată o linguriţă rasă

Se pun la fiert dovleceii împreună cu ceapa, tăiaţi în felii uniforme de 3 mm. Se lasă până când se înmoaie dovleceii, apoi se scot din apă în sită şi se răstoarnă în robotul de bucătărie pentru mixare. Se adaugă smântâna de gătit, o linguriţă de unt de cocos şi condimentele, apoi se mixează la viteză mare pentru 2 minute Rezultă 6 porţii, se poate servi cu crutoane condimentate de pâine integrală sau că atare, fiind o opţiune săţioasă şi cu un conţinut moderat de grăsimi, sărac în carbohidraţi.O porţie are 230 kcal, 6.7 g grăsime, 43 g carbs din care 7.2 g de fibre şi 4.6 g proteine.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii