Cookies cu nuci și fructe uscate, fără zahăr

15.04.2016
Cookies cu nuci si fructe uscate, fara zahar 5

Se prepară imediat şi se pot păstra la rece o vreme îndelungată. Află mai jos cum să faci cele mai „nevinovate” fursecuri de casă! Cookies cu nuci reprezintă o alternativă sigură, gustoasă şi fără zahăr, la produsele clasice de patiserie.

Este important, atunci când urmărim să avem o viaţă sănătoasă, să renunţăm la consumul de zahăr adăugat şi la produsele foarte bogate în calorii pe care le cumpărăm din comerţ. Această reţetă simplă de fursecuri fără zahăr este o delicioasă alternativă când dorim să mâncăm ceva dulce.

Am creat o serie de diete personalizate care te pot ajuta. Intră pe magazin și comandă dieta sau programul care ți se potriveste!

Timp preparare: 7 minute ; Timp coacere : 1h

Ingrediente:

  • 100 g fulgi de cocos neîndulciţi
  • 80 g papaya deshidratată
  • o cană de curmale curăţate de sâmburi
  • 200 g caju
  • un pumn de fulgi de orz
  • un pumn de fulgi de mei
  • un pumn de fulgi de orez integrali
  • 5 linguri de perle de tapioca
  • o pungă de cacao
  • o linguriţă de esenţă de vanilie
  • o linguriţă de esenţă de migdale
  • 3 ouă
  • 3-4 linguri de Green Sugar
  • Preparare:

    IMG_1624

    Sâmburii de caju se lasă la hidratat cel puţin 3 ore, în apă rece, apoi se clătesc în câteva rânduri de apă. Fulgii de cereale se acoperă cu apă şi se lasă câteva minute, până se înmoaie, apoi se stoarce apa în exces din ei. Se amestecă cerealele cu perlele de tapioca şi se lasă se odihnească până preparăm restul compoziţiei.

    IMG_1621

    În procesatorul cu lama în S se mărunţesc nucile caju, papaya şi curmalele, împreună cu fulgii de cocos. Se toacă până capătă o textură mai puţin grunjoasă, dar nu e nevoie să îi facem pastă. Se adăugă cerealele înmuiate, esenţă de vanilie şi migdale, îndulcitorul Green Sugar şi ouăle, apoi se mai mixează în procesator încă 1-2 minute, ca să se omogenizeze.

    IMG_1622

    E nevoie de o tavă perforată de pizza, ca să se pătrundă omogen compoziţia şi de hârtie de copt tăiată pe dimensiunea tăvii. Eu am folosit o tavă cu diametrul de 30 de cm şi a intrat toată cantitatea de aluat. După ce întindem aluatul în tavă şi îl nivelăm, trebuie să ne asigurăm că din 15 în 15 minute perforăm compoziţia cu o furculiţă, ca să nu crească.

    IMG_1627

    Tava se pune la cuptor la foc mic (125 de grade dacă aveţi cuptor electric) timp de o oră, iar cu 10 minute înainte să fie gata, ridicăm temperatura la 170 de grade (foc mediu-ridicat).

    IMG_1629

    Vezi și alte rețete de gustări sănătoase care te vor inspira, se pregătesc ușor și sunt plăcute.

    Prăjiturelele se taie cât coca este încă fierbinte/caldă, ca să nu se întărească şi să se sfărâme. Se pot decora cu green sugar făcut pudră, cu afine sau căpşuni şi sunt excelente la micul dejun sau că gustare de dimineaţă.


    Lasa un comentariu

    Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii