Cookies cu nuci si fructe uscate, fara zahar

15.04.2016

Cookies cu nuci reprezinta o alternativa sigura, gustoasa si fara zahar la produsele clasice de patiserie. Este important, atunci cand urmarim sa avem o viata sanatoasa, sa renuntam la consumul de zahar adaugat si la produsele foarte bogate in calorii pe care le cumparam din comert, asa ca aceasta reteta simpla de fursecuri fara zahar este o delicioasa alternativa cand dorim sa mancam ceva dulce. In plus, se prepara imediat si se pot pastra la rece o vreme indelungata. Afla mai jos cum sa faci cele mai „nevinovate” fursecuri de casa!

Timp preparare:  7 minute ;  Timp coacere :  1h

Ingrediente:

100 g fulgi de cocos neindulciti
80 g papaya deshidratata
o cana de curmale curatate de samburi
200 g caju
un pumn de fulgi de orz
un pumn de fulgi de mei
un pumn de fulgi de orez integrali
5 linguri de perle de tapioca
o punga de cacao
o lingurita de esenta de vanilie
o lingurita de esenta de migdale
3 oua
3-4 linguri de Green Sugar

IMG_1624

Samburii de caju lasa la hidratat cel putin 3 ore, in apa rece, apoi se clatesc in cateva randuri de apa. Fulgii de cereale se acopera cu apa si se lasa cateva minute, pana se inmoaie, apoi se stoarce apa in exces din ei. Se amesteca cerealele cu perlele de tapioca si se lasa se odihneasca pana preparam restul compozitiei.

IMG_1621

In procesatorul cu lama in S se maruntesc nucile caju, papaya si curmalele, impreuna cu fulgii de cocos. Se toaca pana capata o textura mai putin grunjoasa, dar nu e nevoie sa ii facem pasta. Se adauga cerealele inmuiate, esenta de vanilie si migdale, indulcitorul Green Sugar si ouale, apoi se mai mixeaza in procesator inca 1-2 minute, ca sa se omogenizeze.

IMG_1622

E nevoie de o tava perforata de pizza, ca sa se patrunda omogen compozitia si de hartie de copt taiata pe dimensiunea tavii. Eu am folosit o tava cu diametrul de 30 de cm si a intrat toata cantitatea de aluat. Dupa ce intindem aluatul in tava si il nivelam, trebuie sa ne asiguram ca din 15 in 15 minute perforam compozitia cu o furculita, ca sa nu creasca.

IMG_1627

Tava se da la cuptor la foc mic (125 de grade daca aveti cuptor electric) timp de o ora, iar cu 10 minute inainte sa fie gata, ridicam temperatura la 170 de grade (foc mediu-ridicat).

IMG_1629

Prajiturelele se taie cat coca este inca fierbinte/calda, ca sa nu se intareasca si sa se sfarame. Se pot decora cu green sugar facut pudra, cu afine sau capsuni si sunt excelente la micul dejun sau ca gustare de dimineata.

Articole Similare


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii