Ce înseamnă de fapt o detoxifiere corectă?

26.05.2016
Ce înseamnă de fapt o detoxifiere corectă?

Cred că un program de detoxifiere corect înseamnă mai mult decât simpla alimentaţie restricţionată la sucuri sau la câteva pastile și care este scurt, cu efecte rapide ci un comportament de durată, asumat.

Am creat o serie de diete personalizate care te pot ajuta. Intră pe magazin și comandă dieta sau programul care ți se potriveste!

Am crezut, întotdeauna, că pe măsură ce alimentaţia noastră provine din ce în ce mai mult din agricultura intensivă şi, din păcate, suntem din ce în ce mai agresaţi de stres, poluare şi ritmul nebunesc în care trăim, avem nevoie să ne ajutăm organismul.

Ce inseamna detoxifierea corectă?

Detoxifierea înseamnă în medicină o serie de procese biologice prin care organismul reduce nivelurile unor substanţe periculoase, dar şi o serie de tratamente medicale prin care se elimină din organism substanţe derivate din medicamente, droguri, alcool, otrăvuri sau metale grele. Există o serie întreagă de declinări ale conceptului de detoxifiere, multe din ele traduse în suplimente nutritive şi diete pe bază de sucuri.

Ce face un program de detoxifiere?

Pentru mine, un program detox trebuie să îmi ajute organismul să elimine toxinele acumulate în urma unei vieţi urbane agitate, cu tot ce înseamnă asta: hrană din agricultura industrializată, un grad mai ridicat de procesare a alimentelor, traiul într-un mediu poluant şi stresant.

Apoi, este nevoie de suplimentarea cu vitamine, minerale şi antioxidanţi, care de cele mai multe ori nu se regăsesc în cantităţi îndestulătoare în alimentaţia noastră. Un program detox stimulează tranzitul intestinal, reduce retenţia de apă, creşte aportul de antioxidanţi şi vitamine.

Am creat o serie de articole despre cure de detoxifiere pe care te invit să le citești pentru a urmări evoluția pe săptămâni a ceea ce am făcut:

 • Cura de detoxifiere și menținere – Cura de detoxifiere poate să asigure și menținerea greutății corporale, fară să fie nevoie neapărat ca detoxifierea să fie similară cu slăbirea.
 • Suc detoxifiant cu țelină – Amestec de legume şi fructe verzi care conţine foarte multă clorofilă detoxifiantă şi este un tonic bun.
 • Cură de detoxifiere eficientă și corectă în sezonul rece – Detoxifierea organismului toamna compensează efectele pe care le suportăm în noile condiții de viață și ne asigură resursele pentru sezonul rece.
 • Program detox – Program detox de 7 zile cu JuiceIT.
 • Detox cu suc de sfeclă roşie. – Sfecla roșie ajută la diminuarea nivelului de colesterol şi stimulează producerea bilei, de care corpul are nevoie pentru a emulsiona grăsimile.
 • Însă, mai este un lucru pe care un program de detox trebuie să îl facă. Este foarte important ca în urma unui astfel de program să îţi îmbunătăţeşti alegerile alimentare şi să mănânci mai sănătos decât înainte, pe termen lung. De fapt, cred că cel mai important aspect al unui astfel de program trebuie să fie acela că reuşeşte să ne îmbunătăţească meniul de zi cu zi. Altfel, riscăm să rămânem blocaţi în soluţii gândite pe termen scurt, pentru probleme pe termen lung. Nu o să meargă niciodată.

  Ce face un program de detoxifiere de durată?

  Principala capcană de care trebuie să ne ferim: trebuie să ştim foarte limpede că nu putem avea o abordare de 3 zile pentru o problemă care continuă de ani de zile. Trebuie să adoptăm un program de durată, dacă vrem rezultate pe termen lung, care să dea organismului nostru răgazul necesar de a elimina substanţele nocive acumulate. El ne oferă ocazia de a aborda o alimentaţie sănătoasă, normocalorică, bazată pe legume, alimente integrale şi pe care o putem continua în timp.

  Este bine să fim mai activi şi să învăţăm să ne relaxăm, pentru a controla stresul. De asemenea, ar trebui să nu mai facem confuzia dintre detoxifiere şi slăbire prin înfometare. In final, punem pe primul loc priorităţile noastre şi ne îngrijim de noi înşine în fiecare zi, ca să ne asigurăm că trăim toată viaţa sănătoşi şi plini de energie.


  Lasa un comentariu

  Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii