Ce înseamnă de fapt o detoxifiere corectă?

26.05.2016
Ce înseamnă de fapt o detoxifiere corectă?

Ce inseamna detoxifierea corecta?

Detoxifierea înseamnă în medicină o serie de procese biologice prin care organismul reduce nivelurile unor substanţe periculoase, dar şi o serie de tratamente medicale prin care se elimină din organism substanţe derivate din medicamente, droguri, alcool, otrăvuri sau metale grele. Există o serie întreagă de declinări ale conceptului de detoxifiere, multe din ele traduse în suplimente nutritive şi diete pe bază de sucuri.

Am crezut întotdeauna că pe măsură ce alimentaţia noastră provine din ce în ce mai mult din agricultura intensivă şi, din păcate, suntem din ce în ce mai agresaţi de stres, poluare şi ritmul nebunesc în care trăim, avem nevoie să ne ajutăm organismul. Cred că un program de detoxifiere înseamnă mai mult decât simpla alimentaţie restricţionată la sucuri sau la câteva pastile.

Ce face un program de detoxifiere corect?

Pentru mine, un program de detox trebuie să îmi ajute organismul să elimine toxinele acumulate în urma unei vieţi urbane agitate, cu tot ce înseamnă asta : hrană din agricultura industrializată, un grad mai ridicat de procesare a alimentelor, traiul într-un mediu poluant şi stresant.

Apoi este nevoie de încărcarea cu vitamine, minerale şi antioxidanţi, care de cele mai multe ori nu se regăsesc în cantităţi îndestulătoare în alimentaţia noastră. Un program de detox stimulează tranzitul intestinal, reduce retenţia de apă, creşte aportul de antioxidanţi şi vitamine.

Am creat o serie de articole despre cure de detoxifiere pe care te invit sa le citesti pentru a urmari evolutia pe saptamani a ceea ce am facut:

  • Cura de detoxifiere si mentinere – Cura de detoxifiere poate sa asigure si mentinerea greutatii corporale, fara sa fie nevoie neaparat ca detoxifierea sa fie similara cu slabirea.
  • Suc detoxifiant cu telina – Amestec de legume şi fructe verzi conţine foarte multă clorofilă detoxifiantă şi este un tonic bun.
  • Cura de detoxifiere eficienta si corecta in sezonul rece – Detoxifierea organismului toamna vine sa compenseze efectele pe care le suportam in noile conditii de viata si sa ne pregateasca resursele pentru sezonul rece.
  • Program detox – Program de detox de 7 zile cu JuiceIT.
  • Detox cu suc de sfeclă roşie – Sfeclă roşie ajută la diminuarea nivelului de colesterol şi stimulează producerea bilei, de care corpul are nevoie pentru a emulsiona grăsimile.

Detoxifierea înseamnă în medicină o serie de procese biologice prin care organismul reduce nivelurile unor substanţe periculoase, dar şi o serie de tratamente medicale prin care se elimină din organism substanţe derivate din medicamente, droguri, alcool, otrăvuri sau metale grele.

Însă mai este un lucru pe care un program de detox trebuie să îl facă: este foarte important ca în urma unui astfel de program să îţi îmbunătăţeşti alegerile alimentare şi să mănânci mai sănătos decât înainte, pe termen lung. De fapt, cred că cel mai important aspect al unui astfel de program trebuie să fie acela că reuşeşte să ne îmbunătăţească meniul de zi cu zi.

Altfel, riscăm să rămânem blocaţi în soluţii gândite pe termen scurt, pentru probleme pe termen lung. Nu o să meargă niciodată. Şi aici cred că este principala capcană de care trebuie să ne ferim: trebuie să ştim foarte limpede că nu putem avea o abordare de 3 zile pentru o problemă care continuă de ani de zile.

Ce ar trebui sa faca un program de detoxifiere de durata?

Trebuie să adoptăm un program de durată, dacă vrem rezultate pe termen lung, care să dea organismului nostru răgazul necesar de a elimina substanţele nocive acumulate. 

Să ne ofere ocazia de a aborda o alimentaţie sănătoasă, normocalorică, bazată pe legume şi alimente integrale şi pe care să o putem continua în timp.

Să fim mai activi şi să învăţăm să ne relaxăm, pentru a controla stresul. Să nu mai facem confuzia dintre detoxifiere şi slăbire prin înfometare.

Să ne punem pe primul loc între priorităţie noastre şi să ne îngrijim de noi înşine în fiecare zi, ca să ne asigurăm că trăim toată viaţa sănătoşi şi plini de energie.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii