Budincă de amaranth

10.04.2014

Amaranthul este considerat o proteină completă , bogată în fibre, vitamina A, E, B, D, aminoacizi esenţiali şi minerale ca fier, magneziu, zinc, fosfor, cupru şi mai ales mangan.Conţine 16% proteine pure şi este lipsit de gluten.

Vă propun o budincă pe care o puteţi consuma la micul dejun.

Ingrediente

– 1/2 cană amaranth;
– o cană şi jumătate de lapte (se poate folosi şi lapte de cocos);
– 50 grame afine;
– 50 grame zmeură

Înainte de preparare, amaranthul trebuie ţinut cel puţin 24 de ore înmuiat în apă. Se pune laptele la fiert, şi când ajunge la 80 de grade (face broboane pe fundul oalei) se adaugă amaranthul şi se lasă pe foc mic 20 de minute, până absoarbe tot laptele. Pentru a verifica că este gata preparat, amaranthul trebuie sa fie moale, lipicios.
Se lasă cel puţin 10 minute la răcit şi se decorează cu zmeură, afine. Se poate adauga si fulgi de cocos.

Articole Similare


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii