Ziua cea mare a redescoperirii de sine

14.09.2015
Ziua cea mare a redescoperirii de sine

De mâine, de luni, de săptămâna viitoare! Așa încep toate promisiunile pe care ni le facem atunci când vrem să începem ceva nou pentru care ne lipsește, deocamdată, motivația. Ne antrenăm mai întâi mintea cu jurăminte că, în viitorul apropiat, vom și pune în practică ce-avem deocamdată numai în gând. Până la urmă, dacă va fi să întârziem din nou cu îndeplinirea planului, măcar nu vom dezamăgi pe nimeni, căci singurii care au știut de promisiunea făcută și încălcată suntem noi!

Îmi aduc aminte de ziua mea cea mare sau, în fine, de una dintre ele. Căci, și eu, ca majoritatea, am avut adesea probleme să încep un lucru nou sau să mă țin de el! Și pentru mine motivația nu este o calitate înnăscută și când vine vorba despre a face numai ce îmi place, cu siguranță aș putea fi declarată regina neîncoronată a amânării lucrurilor pe care mai și TREBUIE să le fac. Cu toate astea, sunt mândră de mine când îmi aduc aminte de felul în care am început să alerg. Bineînțeles că și pe mine m-a ținut mult timp în loc faptul că nu știu să alerg așa cum trebuie să alerge un profesionist și, de aceea, mai întâi ar trebui să știu teoria pe care, apoi, să o aplic în așa fel încât, odată ce aș ajunge pe pista de atletism, să arăt ca o mare campioană. Însă în seara în care am ajuns acasă un car de nervi după o zi proastă, am înțeles că dacă nu mă duc atunci pe stadion să mă descarc, nu o să mai găsesc niciodată un moment potrivit în care dorința de a mă elibera de energia negativă să fie mai puternică decât orice. Așa am început să practic sportul ăsta!

Cu sentimentul lucrului nou pe care vrem să-l facem, dar pe care îl amânăm mereu cu talent se confruntă cei mai mulți dintre oameni! Și tocmai asta ne face să venim laolaltă și să căpătăm încredere, cunoașterea faptului că suntem mulți care ne lovim de aceeași barieră: noi înșine. Asta a înțeles și compania Samsung care a lansat cu ocazia celui mai nou model de telefon, Galaxy S6edge+, aplicația de lifestyle care te ajută să ții pasul cu promisiunile pe care ți le faci și să ți le și îndeplinești. Samsung devine astfel prima companie de tehnologie care scoate pe piața din România un astfel de instrument și, cu ajutorul lui, dă tonul lui ”Big Day Today powered by S6edge+”. Provocarea constă în îndepliniarea a 30 de activități noi care să-i stârnească pe utilizatori și să-i încurajeze să-și depășească limitele.

cori 3

Orice om, și tu, și eu, suntem capabili de performanțe extraordinare pe care, odată ce le îndeplinim, reușim să ne cunoaștem într-o lumină nouă: că suntem mai capabili, mai curajoși și mai îndrăzneți decât ne-am lăsat să credem. O astfel de înțelegere a propriei persoane și a capacităților neexplorate care sunt în noi ne ajută să facem un pas înainte și să ne construim, poate, drept o nouă versiune a noastră, mai bună, mai performantă!

Tu când ai făcut ultima dată ceva la care să te gândești ca la ”Ziua cea Mare”?


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii