Am vorbit cu Denis Dochioiu de la Life Yoga Center

25.06.2015
Am vorbit cu Denis Dochioiu de la Life Yoga Center 2

Zilele trecute am participat la Ploiești la deschiderea oficială a Life Yoga Center unde am vorbit despre alimentația sănătoasă pentru o viață armonioasă. Mi-a plăcut foarte mult acest loc și, de aceea, am vrut să aflu de la Denis Dochioiu mai multe despre acest spațiu. Denis are 27 de ani, predă yoga în acest centru și are certificare internațională Yoga Alliance USA Yoga Teacher, cu specializare în India.

Cum ai descoperit practica yoga şi ce te-a atras la această practică?

Lucrând într-un mediu foarte stresant şi solicitant, am căutat o modalitate de a mă destresa şi de a face faţă mai uşor provocărilor cotidiene. Iniţial, m-a atras faptul că pot petrece câteva clipe cu mine însămi. Practicând yoga, am descoperit faptul că reuşesc să mă concentrez mai uşor, am reuşit să-mi disciplinez mintea, emoţiile, dorinţele, toate acestea ducând la o stare de linişte interioară, iar în plan fizic-făcându-mi corpul mai puternic şi  mai flexibil.

În ce fel a contribuit practică yoga la calitatea vieţii tale?

Având în vedere că am renunţat la jobul meu pentru a mă dedică întru totul yoga, se pare că pun pe primul plan acest aspect. Viaţa mea s-a schimbat complet, sunt mult mai calmă, mai relaxată, privesc problemele dintr-un alt punct de vedere.

Ce beneficii aduce practica yoga în viaţa de zi cu zi a unui om?

Yoga are multiple beneficii: de la un somn mai bun, la alegeri alimentare corecte, la mai puţin stres şi o stare interioară mai bună, yoga te face să evoluezi, să fii mai mulţumit de ţine, mai încrezător.

cori si diana

Cu Denis Dochioiu la evenimentul de lansare al Life Yoga Center

Ce practici yoga putem să aplicăm acasă şi care să nu necesite o supervizare a unui profesionist?

Putem să practicăm tehnici de respiraţie, scurte meditaţii zilnice, conceptul mindfulness, adică îndepărtarea oricărui gând care ne deranjează şi ne distrage atenţia de la scopul nostru, acela de a fi fericiţi şi împăcaţi cu noi înşine şi, de asemeanea, câteva asane, care nu necesită îndrumare specializată.

Care este relaţia dintre yoga şi alimentaţie?

Deoarece unul din principiile yoga presupune să nu faci rău- inclusiv persoanei tale, practicând yoga vei căuta să faci alegeri alimentare mai bune, te vei simţi prost după ce vei mânca mâncare nesănătoasă, pentru că vei începe să îţi simţi organismul şi să îţi înţelegi mai bine modul de funcţionare al acestuia.

Există un fel anume de-a te alimenta dacă practici yoga şi, dacă da, de ce relaţia respectivă e una necesară?

Yoga şi alimentaţia merg mână în mână. Alimentaţia celor care practică yoga ajunge să fie în timp una echilibrată, corectă din punct de vedere nutritiv: fructe sezoniere, legume la fiecare masă, carne în cantităţi moderate şi de calitate. Sunt excluse alimentele  procesate, cel puţin în cazul meu.

cori singura

În timpul prezentării mele cu ocazia landării Life Yoga Center în Ploiești

Predai într-un centru yoga deschis recent la Ploieşti. Ce pot găsi oamenii în acest centru şi de ce merită să încerce practica yoga în acest centru?

În acest centru vor găsi o atmosfera relaxantă, o oază de linişte, o manieră de a petrece puţin timp cu sine prin intermediul cursurilor de yoga. De asemenea, au posibilitatea de a afla care este calea spre o alimentaţie sănătoasă şi echilibrată, prin intermediul consultaţiilor de nutriţie. Găsim împreună soluţii pentru scăderea kilogramelor în mod sănătos. Tot aici pot găsi un Fresh Corner unde pot gustă  delicioase sucuri de fructe şi legume şi smoothie-uri.

Care este filosofia ta când vine vorba despre practică yoga şi ce vrei să le transmiţi oamenior vizavi de această practică şi beneficiile ei când vor veni la Life Yoga Center?

Plecând de la premisa că mintea poate fi cel mai bun prieten sau cel mai mare duşman, am ales  să învăţ să îmi înfrânez orice lucru mi-ar putea face rău, iar yoga este fără discuţie cel mai mare aliat. Oamenii pot găsi în acest centru o modalitate de relaxare, de cunoaştere a sinelui, de autodisciplinare, într-un spaţiu dedicat exclusiv yoga şi alimentaţiei sănătoase.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii