Vacanţa de vară

10.08.2016
Vacanţa de vară

Mi-am dorit de când mă ştiu să stau toată vara în vacanţă. Sau măcar o bună parte din ea, că nu pot să spun că nu mi se face dor de Bucureşti şi de sală. De fiecare dată când plec în vacanţă îmi place să vizitez tot felul de locuri noi şi să alternez asta cu zile de leneveală nesfârşită, la soare, cu câte o carte în braţe sau cu muzică din Ipodul de care nu mă despart aproape niciodată. Pentru mine, de mulţi ani, vacanţa este o bună ocazie să mă relaxez, să mănânc lucruri pe care de regulă nu am timp să le prepar sau nu le găsesc cu uşurinţă. Îmi place să mă bucur de vacanţă, de fructele proaspete de vară şi de toate legumele savuroase de vară.

Însă cea mai mare provocare în vacanţă este respectarea meselor. Nu o să vă spun acum că trebuie să ne abţinem de la orice chiar şi în vacanţă, dar trebuie să fim totuşi atenţi să nu mâncăm fără control. Înainte să vă spun ce am descoperit eu că mă ajută în vacanţă, trebuie să ştiţi despre mine că sunt gurmandă, îmi place să mănânc bine şi urăsc să ţin dietă sau să mă înfometez. Cred cu tărie că viaţa e mai ales despre bucurie şi mâncare bună, aşa că fac tot ce mă pricep ca să împac bucuria de a mânca lucruri bune cu dorinţa de a avea un corp armonios şi fără kilograme în plus „la purtător”.

Primul lucru despre care am învăţat că funcţionează bine este respectarea celor 3 mese principale, ca ore în primul rând. Încerc să îmi respect orarul de mese şi să mă asigur că mănânc la orele la care eram obişnuită de acasă să mănânc. Desigur, asta înseamnă că nu mă trezesc în vacanţă cu mult mai târziu decât acasă şi încerc să nu îmi decalez programul cu mai mult de 2 ore decât de obicei.

Apoi, micul dejun. Important atât în vacanţă cât şi în timpul anului, în fiecare zi mă asigur că mănânc un mic dejun sănătos şi îndestulător. Dacă în unele zile optez pentru ouă sau fructe, în celelalte mă asigur că nu îmi lipsesc cerealele integrale Musli Vitalis la micul dejun. Bucuria mea cea mai mare a venit acum un weekend, la mare, când am aflat că cerealele mele preferate Musli Vitalis se găsesc şi în meniurile de mic dejun ale multor hoteluri.

sdd

Astfel, dimineţile mele de vacanţă sunt mai sănătoase şi mai lejere, iar eu mă bucur din plin de aportul de fibre din cerealele integrale şi de gustul delicios de miere şi migdale. În weekendurile în care stau la Constanţa, la apartamentul meu de vacanţă, îmi prepar un mic răsfăţ nevinovat: 3 linguri de iaurt grecesc, 4 linguri de Vitalis Musli extra crocant cu miere şi migdale (preferatele mele), o linguriţă de dulceaţă de cireşe amare şi fulgi de migdale. Este un început de zi fabulos şi mă bucur de energie pentru o tură lungă cu bicicletă sau o alergare relaxantă pe faleză.

Cred de multă vreme că soluţia pentru o viaţă sănătoasă este să ne găsim calea de a mânca cât mai echilibrat, să ne simţim fericiţi şi să ne bucurăm în fiecare zi de ceea ce experimentăm. Am încercat şi variante mai extreme şi variante mai relaxate ale acestei filosofii, însă de vreo doi ani mă simt echilibrată şi fericită. Sunt atentă la ce mănânc, evit excesele, dar nu îmi restricţionez mesele. Eu, de când fac asta, mă simt mai energică, mai fericită şi mai liberă să mă bucur de viaţă, am energie pentru sport, am chef de muncă şi mă bucur de timpul liber pe deplin. Şi cred că asta înseamnă bucuria de a trăi o viaţă echilibrată.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii