Sfarsitul de saptamana, ruperea ritmului si de ce este el important

26.09.2016
Sfarsitul de saptamana, ruperea ritmului si de ce este el important

Cred ca intr-o alta viata am fost pasare calatoare, altfel nu imi prea explic de ce dorul meu de duca e o stare constanta de a fi. Daca as putea, as pleca mereu pe undeva, sa descopar locuri noi, sa le explorez si sa impartasesc si cu altii ceea ce fac si vad acolo. Si chiar daca la capitolul asta, ca la multe altele, pot mereu sa imbunatatesc situatia, totusi lucrurile nu stau atat de rau si ma pot declara satisfacuta de frecventa cu care ajung prin te miri ce locuri mai mult sau mai putin noi.

Abia intoarsa de la munte, unde am petrecut acest weekend si unde m-am reincarcat cu energie, aer curat, ganduri bune pentru noua saptamana, imi dau seama de valoarea pe care o au 2 zile departe de casa, in afara rutinei cu care suntem obisnuiti. Ele sunt un prilej pentru deconectarea de la cotidian, reconectarea cu noi insine si cei dragi si prilej pentru miscare in aer liber, fie ca vorbim despre o simpla plimbare, o drumetie sau o alergare usoara. In ultimii ani, si muntele a reintrat pe lista de activitati favorite ale romanilor si asta ma bucura enorm, mai ales ca avem atatea locuri minunate unde sa ne „pierdem”.

Multi dintre noi asteapta vacanta ca pe unic prilej de relaxare si odihna, cand, de fapt, uneori, nu cantitatea e cea care da calitatea timpului liber, ci, efectiv, activitatile pe care alegem sa le facem in timpul pe care-l aveam. Astfel ca, un sfarsit de saptamana in care evadam oriunde e aer curat si posibilitate de miscare, e momentul suficient si excelent sa ne rupem de toate cele obisnuite si sa facem punte catre noua saptamana incarcati cu energie proaspata.

Va asigur ca astfel, orice ati avea de indeplinit, la serviciu si acasa, va curge cu mult mai multa usurinta si veti trai sentimentul aproape palpabil de libertate interioara care va va permite sa priviti evenimentele din viata voastra cu suflu nou, perspectiva diferita si, de ce nu, solutii proaspete care, uneori, va pot scoate dintr-un impas.

Voi cum va petreceti timpul liber in weekend?


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii