Ritualul meu de frumuseţe şi mici trucuri care mă ajută să arăt mai bine

10.06.2015
Ritualul meu de frumuseţe şi mici trucuri care mă ajută să arăt mai bine

În ultima perioadă am trecut prin nişte schimbări care țin de aspectul meu fizic, lucru despre care sunt întrebată destul de des. Nu sunt chestiuni majore, dar sunt suficient de vizibile pentru a fi remarcate, aşa că în urmă întrebărilor pe care le-am primit pe pagină mea de Facebook şi pe mail, iată câteva dintre lucrurile pe care le fac săptămânal pentru mine şi aspectul meu.

În primul rând, pentru că a început sezonul de vară, cu sporturi pe apă, plajă şi mult soare, mai mereu, pe durata verii, sunt bronzată. Îmi place mult să petrec timp în aer liber şi nimic nu mă bucură mai tare decât o apă rece, o sesiune de wakeboard lângă Bucureşti sau câteva ore pe mare, petrecute la kitesurfing. Nu sunt eu cea mai bună ”raideriță”, dar mă bucură libertatea pe care o simt când fac sport în aer liber. Tocmai pentru că petrec mult timp în soare, am grijă de pielea mea. La orele la care soarele este puternic şi eu sunt pe apă, mă protejez cu neoprenul sau cu bluza cu mânecă lungă din material special, cât să mă feresc de efectul nociv al ultravioletelor. Pentru faţă am o cremă cu factor de protecţie 50, pentru că am tendinţa să mă pătez de la soare, şi port mereu şapcă şi ochelari de soare. Pentru corp folosesc unt de cocos şi ulei de măsline, pe care le aplic în cantităţi generoase chiar dacă nu stau direct la soare. Îmi hidratează pielea , așa că le prefer oricăror crème de plajă.

În fiecare săptămâna încerc să prind o şedinţă sau două de masaj anticelulitic. De ani de zile îmi face Lucia Iacob (0727754495 ) masaj şi nu aş schimba asta pentru nimic în lume. Masajul mă ajută să nu resimt picioarele umflate din pricina temperaturii ridicate sau a efortului fizic din timpul antrenamentelor, aşa că e un răsfăţ pe care mi-l ofer atât pentru relaxare, cât şi pentru întreţinerea felului în care arăt şi mai ales mă simt.

cori 1

Pentru că de ceva timp mi-am deschis părul la culoare şi pentru că nu mai fac atât de mult sport ca înainte, el arată bine mai multe zile la rând. Pentru păr merg la Mia Lipan (0726964125) la un salon mic şi cochet din zona pieţei Charles de Gaulle. Apreciez dintotdeauna la Mia nu doar profesionalismul ei, ci şi realismul de care da dovadă. Când îmi vine câte o idee de schimbare mai dramatică, Mia este cea care mă temperează, îmi explică ce efecte va avea acea procedură pe termen lung asupra părului meu şi mai ales mă învaţă şi cum să îmi aranjez singură părul acasă, în aşa fel încât să nu depind exclusiv de serviciile profesionale de coafură, chiar dacă încă ajung la salon o dată sau de două ori pe săptămână.

Pentru că nu îmi place să mă machiez zilnic, am optat pentru extensii de gene, care mă scutesc de aplicarea zilnică a rimelului (genele mele sunt scurte şi blonde şi ca să îmi evidenţiez ochii, ar trebui să mă machiez serios), aşa că m-am lăsat pe mâna Mariei Popa (0724797999), care este și clientă la sala LadyFIT și care a reuşit să îmi găsească un design de gene care arată natural, se potrivește trăsăturilor mele şi stilului meu de viaţă activ. Nu m-aş vedea niciodată cu nişte măturici la ochi, iar ea a înţeles şi a găsit exact formulă perfectă de styling.

cori 2
O dată la 4-6 săptămâni merg la cabinetul dr. Adriana Frățilescu (Perfect Lines – 0764512254) pentru un tratament intensiv de hidratare. Pe lângă o mască cu colagen şi oxigen hiperbaric, doamna doctor mi-a recomandat pentru faţă mezoterapie injectabilă, o procedură medicală prin care îmi injectează direct în piele vitamine, aminoacizi şi alte substanţe hidratante, în aşa fel încât tenul meu arată luminous şi hidratat mai mereu.

În afară acestor tratamente profesionale, folosesc acasă o crema hidratantă de zi cu colagen şi una pentru noapte, produse recomandate de dna. dr. Frățilescu. Beau multă apă cu lămâie, ghimbir şi mentă şi mănânc sănătos, atât cât pot. Atunci când nu îmi respect rutina alimentară, se vede destul de repede în calitatea pielii mele, în textura picioarelor ori în luminozitatea tenului.

Ceea ce am învăţat despre îngrijirea corpului este că rezultatele vin din constanţa practicării obiceiului şi nu din eforturi mari, făcute pe durate scurte. E la fel şi în sport, în menţinerea unei greutăţi corporale sănătoase şi a unui stil de viaţă echilibrat. Rezultatele vin în timp şi nu prea există scurtături.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii