Practici de zi cu zi care să-ți îmbunătățească felul în care trăiești

08.05.2016
Practici de zi cu zi care să-ți îmbunătățească felul în care trăiești

În fiecare zi căutăm cu toții noi modalități prin care să îmbunătățim calitatea vieții pe care o avem. În realitate, așa numitele ”secrete” sunt obiceiuri bune pe care, dacă le-am cunoaște mai devreme, am putea să ne bucurăm de ele pentru o mai lungă perioadă. ”Problema” cu obiceiurile bune nu constă în a-i convinge pe oameni să le aplice, ci în a-i determina să înlocuiască practici vechi cu unele noi.

Ar putea părea la mintea cocoșului să vrei să înlocuiești elemente vechi, lipsite de utilitate cu unele noi, care pot aduce plus valoare, dar, de fapt, aceste schimbări se întâmplă cu greu. Ce-ai cultivat cu simț de răspundere în ani de zile nu poate fi lăsat deoparte peste noapte, însă cu pași mici poți avea rezultate noi și îmbucurătoare.

Cumpără-ți haine pe măsura ta. Văd des oameni care poartă haine care fie le sunt prea mari, fie prea mici. Oricum ai da-o, oamenii tind adesea să se vadă altfel decât sunt. Fie estimează greșit apariția lor fizică și se văd mai mari, fie cumpără haine mai mici în speranța că asta îi va motiva să slăbească. În realitate, să nu te vezi așa cum ești nu face decât să spună că nu te accepți și că mereu încerci să devii altcineva.

Scrie. Ține un jurnal privat sau online, pe blog. Oricum ar fi, notează-ți gândurile pe care le ai, ele te ajută să ții pasul cu ceea ce se întâmplă în mintea și-n inima ta. Mai mult, dacă ai gânduri, planuri, idei de care nu vrei să uiți, să le scrii te ajută să rămâi racordat la ele, să le faci să devină mai reale, să începi să le pui în aplicare. Scrisul are și efect terapeutic, ne liniștește, ne centrează înapoi în propria ființă, ne aduce aminte cine suntem și ce vrem.

Mai lasă deoparte aparatele electronice. Laptop, tabletă sau telefon mobil, vine un moment în care trebuie să le lași din mână și să-ți mai faci de lucru și-n viața reală. E greu să ne despărțim de gadget-urile preferate, dar e nevoie să depunem un efort în sensul ăsta. Seara, înainte de culcare, lasă telefonul în altă cameră și dimineața nu te repezi să dai drumul la net doar ca să vezi ce s-a mai întâmplat pe rețelele online. Încearcă să petreci timp cu cei dragi, să vă faceți de lucru împreună, să ieșiți la o plimbare, să vă reconectați. Asta e viața adevărată!


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii