(P) Desert gustos de vară de la Activia

13.07.2015
(P) Desert gustos de vară de la Activia

Despre mine știți deja că sunt flexitariană: încerc să fac cele mai sănătoase alegeri, în funcție de alimentele pe care le am în preajmă. Am spus, în repetate rânduri, că nu cred în alimentația strictă, în mâncarea transformată în centru al universului. În ultimii ani, felul în care mâncăm a devenit un prilej pentru discuții interminabile și, adesea, un factor de stres. Poate părea ciudat că eu, și în calitate de nutriționist, spun asta, însă este o diferență între a face alegeri echilibrate ca parte dintr-un stil de viață sănătos și grija exagerată pentru ce urmează să mănânci echivalentă, de multe ori, cu obsesia.

Așa că atunci când Activia m-a invitat săptămâna trecută să vorbesc în cadrul evenimentului de lansare a celor două noi produse pe care le au în palmares, Activia Pepene Roșu și Activia Pina Colada, am acceptat numaidecât pentru că mi s-a părut un prilej bun să reamintesc oamenilor că alegerile conștiente și împăcate când vine vorba despre hrana noastră fac de o mie de ori mai bine decât cea mai sănătoasă mâncare față de care nu simțim niciun fel de bucurie.

vedere de la gastrobar

Vedere de pe terasa Gastrobar din București

Le-am povestit celor prezenți la Gastrobar (o terasă minunată pe Splaiul Unirii, pe acoperișul unei foste fabrici care azi e centru pentru evenimente muzicale, Atelierul de Producție) despre ce înseamnă în opinia mea o viață trăită sănătos cu bucurie pentru mișcarea fizică și hrana care ne face să ne simțim bine. De asemenea, pentru că este sezonul vacanțelor și, aici, multă lume crede că, inevitabil, o va da în bară cu alimentația din cauza faptului că este pe drumuri și, deci, nu poate menține rutina de acasă, am vrut să transmit că să ieși din rutină este, din când în când, cel mai bun impuls pe care ni-l putem da. Dacă asta funcționează de minune pentru starea noastră de spirit (să ne dorim experiențe noi este perfect firesc și face parte din procesul nostru de creștere și maturizare), de ce asta nu ar funcționa și pentru corpul nostru? Așa cum am spus cu alte ocazii, rutina de antrenament și alimentație e indicat să fie schimbată la fiecare 3 săptămâni astfel încât organismul să primească impulsuri noi și, deci, mesaje diverse cu care să se obișnuiască.

Mie mi-a plăcut foarte mult Activia Pina Colada pe care l-am și încercat acasă drept desert în locul înghețatei. Mai precis, am amestecat Activia Pina Colada rece cu bucăți de ananas și vă spun drept că are un gust răcoritor și bun care te trimite direct pe plajele lumii cu nisip alb și fin și mări nesfârșite și albastre ca cerul. Și că tot veni vorba despre vacanțe, cu ediția de vară a Activia, puteți ajunge în Mallorca sau Antalya ori câștiga numeroase premii săptămânale. Vedeți cum pe site-ul www.activia.ro.

danone pina colada

Activia Pina Colada este preferatul meu.

Și nu uitați, o viață echilibrată înseamnă o viață trăită, în primul rând, cu seninătate și bucurie pentru ceea ce suntem și pentru alegerile pe care le facem!


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii