Lucruri pe care mi-ar fi plăcut să le știu mai devreme

09.06.2016
Lucruri pe care mi-ar fi plăcut să le știu mai devreme

Sunt sigură că generația mea și cele din urma mea au avantajul de a-și fi dat seama cu mult mai devreme decât generația părinților mei de niște adevăruri care îi ajută să aibă o viață mai frumoasă și mai lipsită de anxietăți, frustrări și inhibiții cu mult mai devreme. Și asta e absolut grozav! Renunță mai repede la prejudecăți, la credințe sociale, la ”cum se face” și ”ce trebuie” și reușesc, astfel, să-și construiască o viață veselă cu mult mai repede, în care să se bucure relaxați de existența lor pe care și-o fac așa cum vor ei. Chiar dacă simt că m-am deșteptat mai repede decât alții, mi-ar fi plăcut totuși să-mi dau seama mai devreme de niște lucruri. Iată care ar fi câteva dintre ele.

Petrece mai mult timp cu oamenii pe care-i iubești. Da, știu, poate părea la mintea cocoșului să faci asta. Dar, de fapt, ei chiar sunt oamenii pe care avem tendința să-i lăsăm pe ultimul loc, prietenii și familia. Credința că sunt oricum acolo pentru noi oricând ne face să-i amânăm iar și iar până când ne dăm seama că de compania lor am fi avut nevoie să fim veseli, încrezători, întregi în toate perioadele în care ne spuneam ”ce bine ar fi să am lângă mine pe cineva căruia îi pasă.”

Fii amabil. Mult timp am simțit că să fii amabil cu toată lumea e semn de slăbiciune. De ce să fii drăguț cu cei care nu-s drăguți cu tine? Dar, recent, am înțeles că un om acru e acru pentru că așa alege el să fie, nu-i din cauza ta sau nu e pentru că omul are ceva anume cu tine. Mi se pare mult mai bine să fii amabil pentru că alegi și poți să faci asta cu zâmbetul pe buze fără să aștepți reciprocitate.

Bucură-te de lucrurile mici. Tendința este să vedem lucrurile mici ca fiind, ei bine, mici. Adică nu ne dau pe spate când se întâmplă și le luăm ca atare. Un zâmbet, un mulțumesc, o floare primită fără motiv, toate astea ni se par desuete. Dar, în timp, am început să le prețuiesc pentru că ele ne țin în starea de bucurie constantă, nu planurile uriașe la care lucrăm cu înverșunare și credem că odată îndeplinite ne duc în al nouălea cer. Poate că fac și asta, dar adrenalina trece așa cum vine. Constanța e cu mult mai importantă.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii