Fă mișcare în ritmul tău

20.09.2016
Fă mișcare în ritmul tău

Majoritatea celor care ne inspiră în diferite domenii sunt, de obicei, oamenii care fac performanță. Cam așa se întâmplă și-n sport. Ne uităm cu admirație la profesioniști, însă omitem din vedere un lucru, că oricât ne-ar încuraja ei că și noi putem să fim ca ei și să facem ca ei, lucrurile nu stau chiar așa. Ba mai mult, o astfel de atitudine ne poate crea sentimentul că sportul s-ar putea să nu fie pentru noi pentru că nu putem să ajungem măcar aproape de unde sunt ei.

Le spun adesea celor cu care lucrez că pentru noi, cei care facem mișcare de întreținere, obiectivele prea dure ne pot demoraliza și astfel, în loc să fim bucuroși că suntem sănătoși, echilibrați, agili, ne batem capul că nu reușim să ajungem la rezultate demne de aplauze și lauri. În schimb, a-i privi pe cei cu rezultate extraordinare cu entuziasm și încredere și inspirație, fără a ne compara însă cu ei, e poziționarea pe care eu o consider corectă și binefăcătoare.

Am văzut prea mulți oameni care pornesc pe drumul mișcării cu scopuri mărețe și care cred că voința și disciplina sunt ingredientele suficiente ca să obțină ce-și doresc. Și care, după o vreme, se opresc epuizați, frustrați, mâhniți de propria neputință. Și pentru ce? O asemenea abordare a ideii de stil de viață sănătos n-are absolut nicio noimă, rigiditatea în purtare și excluderea relaxării din felul în care fiecare dintre noi trăiește ne face să ne simțim ca într-o închisoare.

Și cine ar vrea una ca asta?


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii