Fă din vacanţa de vară un restart pentru corpul tău

09.08.2016
Fă din vacanţa de vară un restart pentru corpul tău

În fiecare vara mă bucur de mâncarea gustoasă, de roşiile coapte din grădină, de fructele delicioase şi de ierburile aromate care fac din cele mai simple preparate un deliciu culinar. Pentru mine, luna august înseamnă relaxare, mâncare sănătoasă şi o bună ocazie să îmi încarc organismul cu energie, vitamine şi minerale şi să mă pregătesc pentru toamna plină de activităţi solicitante.

Pentru că Super Ananas din cadrul programului Super Body Reset de la Evital este disponibil cu 50% reducere în farmaciile SensiBLU, pe evitalfunctionalfood.ro şi pe bioportal.ro, multe dintre cititoarele mele m-au întrebat cum pot face ca în luna august să obţină şi o regenerare a organismului, cât să se pregătească de vacanţă şi poate chiar să scape de câteva kilograme.

Pentru că în sezonul cald avem la dispoziţie legume şi fructe din belşug, putem folosi perioada aceasta pentru a da un reset organismului nostru. Pe durata acestei luni (şi nu numai, dar e o bună ocazie să începem) va recomand să consumaţi în fiecare zi 2.5-3 litri de apă, în care să adăugaţi felii de lămâie, câteva crenguţe de rozmarin proaspăt şi câteva felii de castravete fără coajă. O să observaţi că organismul vostru elimină retenţia nesuferită de apă şi că pielea capătă un aspect sănătos şi un tonus ridicat.

În fiecare dimineaţă începem ziua cu o băutură bogată în fibre şi proteine: optăm pentru un pahar cu iaurt de băut fermentat natural în care amestecăm fibre pentru tranzit digestiv (psillium, tărâţe, seminţe de in) şi o linguriţă de miere de albine. Apoi, la 15 minute după ce am băut acest mix de fibre, micul dejun constă în zilele pare (marţi, joi, sâmbătă) din ou fiert, ardei kapia şi castravete sau roşii, iar în zilele impare (luni, miercuri, vineri, duminică) dintr-o porţie de fructe dulci de sezon (nectarine, piersici, struguri), de mărimea unui castronel.

La prânz optăm pentru legume cu pește – morcov, dovlecel, conopidă, salate de toate felurile şi o porţie slabă de pește la grătar sau la cuptor. Câtă vreme legumele se regăsesc în cantităţi mari, nu riscăm să ni se facă foame. E important să preparăm legumele „al dente”, adică să rămână crocante şi savuroase, fără să le fierbem prea tare.

Cori-6

La cină alegem salate variate cu proteine slabe sau vegetale – salatele asortate cu năut, tofu sau ton ne vor scoate din încurcătură, câtă vreme ne asigurăm că avem cel puţin 5 legume diferite în salata noastră.

Dacă între mese simţim nevoia să mâncăm câte ceva, avem de ales între iaurt de băut, pepene galben sau fructe de pădure.

În fiecare zi, seara, e bine să consumăm câte un plic de Super Ananas, timp de 10 zile. După această perioadă, trecem la 10 zile în care consumăm Detoxaze, conform indicaţiilor din prospect ( 5 zile cu Detoxaze, dizolvat în 0.5 litri de apă, apoi 2 zile pauză şi încă 5 zile cu Detoxaze).

Este un meniu uşor de vară, care vă va ajuta să daţi un reset corpului vostru, să vă reglaţi tranzitul digestiv şi să vă eliminaţi corpul de toxine, profitând din plin de perioada verii, în care găsim cu uşurinţă legume şi fructe savuroase, de sezon.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii