Deliciously summerish

25.06.2016
Deliciously summerish

Vara este un anotimp minunat, eu sunt pur şi simplu îndrăgostită de căldura toridă şi de toate bucuriile cu care mă îmbie anotimpul ăsta. Înot, alergare, ore de drumeţie, terase umbrite şi mâncare gustoasă, totul e minunat vara. Mai puţin senzaţia nesuferită de picioare umflate, celulita care se agravează din cauza deshidratării şi nesuferita balonare cu care se întâmplă să ne confruntăm când plecăm în vacanţă sau în weekendurile de relaxare.

Am învăţat în timp că toate aceste probleme pot trece cu uşurinţă dacă ne ajustăm înţelept alimentaţia şi programul de exerciţii fizice  astfel încât să echilibrăm digestia şi să ne ajutăm corpul să treacă uşor peste stresul termic provocat de temperaturile ridicate. Este necesar să ne bazăm alimentaţia pe legume şi fructe , să consumăm proteine slabe, cereale integrale şi să ne hidratăm corespunzător. Sportul ne ajută să scăpăm de senzaţia de picioare umflate, reduce retenţia de apă şi favorizează drenajul limfatic.

Vara, însă, avem nevoie, poate mai mult ca oricând, de alimente care ne ajută să ne simţim mai bine. Combinaţia excelentă dintre cocos şi ananas din noul Activia îmi readuce în memorie serile relaxate de la tropice. În plus, ananasul conţine bromelaină, o substanţă care reduce retenţia de apă, ajută în digestia şi asimilarea proteinelor şi are rol antiinflamator, contribuind la reducerea aspectului nesuferit de coajă de portocală la nivelul coapselor. Cocosul este un adevărat superaliment, care pe lângă aroma minunată este şi o sursă excelentă de grăsimi speciale, care ajută în slăbire, favorizând nu doar procesul de ardere a grăsimilor, ci şi controlul apetitului. Uleiul de cocos ne ajută să avem şi o piele strălucitoare şi sănătoasă, atribute de care avem nevoie vara, ca să ne menţinem în formă.

IMG-20160625-WA0001

În perioada fierbinte a verii  avem nevoie şi de fructe de sezon, iar piersica este chintesenţa lunilor de vară. O sursă excelenţă de fibre şi antioxidanţi, piersicile ne hrănesc organismul pe timp de vară şi ne ajută să luptăm împotriva deshidratării, fiind o sursă delicioasă de vitamina C. Fructul pasiunii contribuie la aroma delicioasă de cocktail de fructe şi ne hrăneşte organismul cu vitamine, minerale şi antioxidanţi. Vitamina A şi C conţinute în acest fruct protejează organismul de acţiunea radicalilor liberi, iar potasiul reglează bună funcţionare a sistemului cardiovascular.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii