De ce e important că PM Dacian Cioloș a fost văzut pe bicicletă?

07.10.2016
De ce e important că PM Dacian Cioloș a fost văzut pe bicicletă?

Chiar dacă e vorba de o bicicletă staționară, faptul că ieri prim ministrul Dacian Cioloș a fost fotografiat pedalând e o declarație în sine: anume că susține mișcarea și că, prin exemplul lui, mulți oameni i-ar putea călca pe urme, pornind astfel într-o activitate, cât de mică, sportivă. E mai mult decât nimic!

Ieri, la hotelul Marriott din București, a avut loc o acțiune caritabilă a celor de la SOS Satele Copiii. Astfel, timp de 12 ore, între 8 AM și 8 PM, oricine dorea, putea să meargă acolo și contra unei sume de 25 de lei, să participe la diverse activități sportive. Banii astfel strânși se vor duce în proiectele celor de la SOS Satele Copiilor, care, așa cum le zice numele, ajută copiii fără posibilități și, uneori, chiar fără familie, să aibă o copilărie decentă și să meargă la școală.

Domnul Cioloș, care era acolo cu o cu totul altă treabă, o conferință ASPEN, unde a și vorbit, a fost probabil invitat să asculte 2-3 cuvinte și despre inițiativa SOS Satele Copiilor. Cine știe cine și cum anume l-a convins, sau poate singur a făcut-o, să se urce în șa de-a ieșit fotografia asta memorabilă. De ce e memorabilă? Nu pentru că e domnul Cioloș la costum pe bicicletă, ci pentru semnificația gestului său, anume de-a încuraja activitatea fizică, sportul ca element de zi cu zi, pentru buna noastră stare, buna noastră gândire, buna noastră energie.


Lasa un comentariu

Adresa de email nu va fi facuta publicaToate campurile marcate cu * sunt obligatorii